Program cultural special de Ziua Îndrăgostiților

teatrul national targu muresFilarmonica de Stat şi Teatrul Naţional din Târgu Mureş au anunţat, marţi, că vor pune în scenă, în preambulul Zilei Îndrăgostiţilor, spectacolele ‘Elixirul dragostei’ de Domenico Gaetano Maria Donizetti şi ‘Căsătoria’ de Nikolai Vasilievici Gogol. ‘Pentru că în 14 februarie în tradiţia occidentală este Ziua îndrăgostiţilor, înainte cu o seară, joi, pe scena Filarmonicii din Târgu Mureş va răsuna muzica operei ‘Elixirul dragostei’ de Donizetti, desigur, în formă de concert. Dirijorul clujean Horvath Jozsef, cântăreţii Yolanda Covacinschi, Tony Bardon, Balla Sandor şi Cristian Hodrea împreună cu distinşii mei colegi, artiştii celor două mari colective ale Filarmonicii din Târgu Mureş, Orchestra Simfonică şi Corul Mixt, vor crea o atmosferă specială’, a subliniat directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, Vasile Cazan.

Concertul extraordinar de Ziua Îndrăgostiţilor pus în scenă la filarmonica mureşeană se intitulează ‘Veşnica poveste de iubire’.

Tot pentru joi seara, Compania ‘Liviu Rebreanu’ a Teatrului Naţional din Târgu Mureş a anunţat că va pune în scenă spectacolul ‘Căsătoria’ de N.V. Gogol, unul dintre cele mai apreciate spectacole de comedie ale trupei. ‘Anul acesta, Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu Mureş sărbătoreşte Ziua îndrăgostiţilor în avans. Îndrăgostiţii, dar nu numai, sunt aşteptaţi la reprezentaţia piesei ‘Căsătoria’ de N.V. Gogol, în regia regizorului rus Tufan Imamutdinov’, precizează un comunicat al Teatrul Naţionalui Târgu Mureş.

Spectacolul trupei române – care a avut premiera în 2011 – va fi supratitrat în limba maghiară.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.