Proiect de 3 milioane de euro la Sânpaul

SinpaulOrdinul de începere a lucrărilor de construcție la stația 110/20 kV Sânpaul, care va asigura o putere electrică suplimentară de 22 Mw, a fost dat azi, 30 iulie 2014. Staţia va alimenta 15.000 de consumatori casnici şi industriali, pe o rază de circa 15 kilometri, asigurând putere electrică pentru încă un parc industrial în zona comunei Sânpaul.

“După doi ani de când județul nostru și-a schimbat viziunea în privința dezvoltării sale economice, am inaugurat lucrările la cel mai important proiect de sporire a puterii electrice din istoria județului Mureș. Stația de la Sânpaul va avea o putere de 22 Mw, ceea ce va asigura premisele necesare pentru două investiții de 30 de milioane de euro și 5.000 de locuri de muncă, proiecte deja anunțate în această zonă. Este primul pas, pentru că proiectul început astăzi va asigura putere electrică pentru încă un parc industrial. Dacă adăugăm și beneficiile pe care le va avea Aeroportul Internațional Transilvania și Autostrada Transilvania, care va traversa această zonă, putem spune că s-a făcut un pas concret și extrem de important în dezvoltarea economică a județului Mureș ”, a declarat Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

Valoarea contractului este de aproape 3 milioane euro, sumă din care aproape jumătate provine din fonduri europene, restul fiind asigurat de Electrica Distribuție Transilvania Sud SA.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.