Proiect de mobilitate Erasmus+, la Şcoala Gimnazială „Teleki Domokos ” din Gornești

Proiectul de mobilitate „Pentru noi prin noi înșine”, depus de Şcoala Gimnazială „Teleki Domokos” din Gornești, în cadrul Apelului naţional la propuneri pentru proiecte din 2017, a fost aprobat şi este finanţat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 – Proiecte de mobilitate în domeniul Educaţiei Şcolare.
Proiectul îşi propune să abordeze două priorităţi strategice: implementarea unei strategii de dezvoltare a dimensiunii internaţionale pe termen lung și sprijinirea procesului de modernizare și inovare a activităților educative oferite de Scoala Gimnaziala „Teleki Domokos”, prin elaborarea și introducerea unei politici de învățare interactive, nonformale, digitale, cu ajutorul unui grup țintă de 8 cadre didactice, care vor aborda aceste tehnici în procesul educativ, crescând astfel calitatea actului educațional.
Proiectul este conturat pe durata unui an și include 4 evenimente de mobilitate europeană în cadrul a patru cursuri de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice ale şcolii, în limba engleză, în 3 țări europene: Italia, Cehia și Belgia. Prin acest proiect se dorește schimbarea atitudinii elevilor școlii față de actul educativ, a profesorilor față de activitatea lor, îmbunătățirea abilitățlor de a motiva elevii pentru învățare, prin tehnici noi, captivante de predare și evaluare. Informațiile însușite în timpul mobilităților vor fi trasmise și însușite de întreg personalul școlii prin activități de diseminare concepute de echipa de proiect.
Participanţii la proiect vor institui şi coordona o echipă de promotori ai inovaţiei în şcoală pentru a facilita tranziţia la o educaţie de calitate, inovatoare şi dezvoltarea dimensiunii internaţionale a Şcolii Gimnaziale „Teleki Domokos” din Gornești.

Veronica Sandor

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.