Proiect extraordinar al Teatrului Național Târgu-Mureș!

Teatrul Național Târgu-Mureș Compania Tompa Miklós oferă în mod tradițional posibilitate de afirmare tinerilor și talentaților creatori de teatru, îmbogățindu-și și împospătându-și propriul repertoriu prin această modalitate. Cu acest scop a intercalat în programul său seria de spectacole CEAȚA / A KÖD de Sári Oláh-Horváth–Csaba Mikó în Sala Parking a teatrului.
Curiozitatea proiectului este caracterul science-fiction, care se bazează pe realitatea târgumureșeană. Storyline-ul lui Csaba Mikó și scenariul lui Sári Oláh-Horváth pornește de la fenomene locale și conturează un fel de distopie locală despre viitorul orașului. Regizoarea serialului de teatru, Sári Oláh-Horváth, este studentă la masterat regie la Univesitatea de Arte Târgu-Mureș.
Ce se întâmplă cu o comunitate atunci când se izolează, când puterea declară că nu există nici o altă opțiunei? Indivzii se pot baza exclusiv pe informațiile și persoanele din jurul lor. Frica este însoțitorul dictaturii. Iar dictaura distruge individual. Cel puțin încearcă. Gazsi, protagonistul poveștii noastre, și colegii lui încearcă totuși să-și păstreze libertatea spre binele orașului. Din distribuție fac parte: Gáspár Mesés, Simon Jáger, Brigitta Erőss, Míra Szilágyi, Róbert Fekete, Adrea Lukács, Lilla Zsenák, Norbert Esti, Hunor Barabás și Edina Bajkó, studenți la masterat acorie la Univesitatea de Arte Târgu-Mureș.
Regia: Sári Oláh-Horváth; Storyline: Csaba Mikó; Scenariu: Sári Oláh-Horváth; Muzica: Edina-Mókus Szirtes; Decor: Anna Kupás; Costume: Evelin Hotykai, Dramaturg: Eszter Brassai.
Premiera a avut loc în 14 martie 2017. Următorul spectacol: miercuri, 15 martie, ora 17.00, în Sala Parking.
SPECTACOLUL ESTE SUPRATITRAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.