Proiecte câștigătoare la „Teatrul de Risc”

teatrul national targu muresCompania ‘Liviu Rebreanu’ a Teatrului Naţional Târgu Mureş a declarat câştigătoare două din cele 14 proiecte înscrise în concursul ‘Teatru de Risc’, adresat tinerilor dramaturgi sau scenografi, care scriu şi pun în scenă pentru prima oară o piesă de teatru.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, în urma analizei celor 14 proiecte primite pentru programul ‘Teatru de Risc’, comisia de evaluare i-a desemnat câştigători pe Catinca Drăgănescu, regizor, din Bucureşti şi pe Rareş Budileanu, actor, din Târgu Mureş.

Catinca Drăgănescu, absolventă a UNATC Bucureşti şi licenţiată în comunicare şi PR, a propus un proiect după Max Frisch, folosind tehnica de teatru-forum a lui Augusto Boal. Rareş Budileanu, actor al Teatrului Naţional Târgu Mureş şi absolvent al Masteratului de Regie din cadrul Universităţii de Arte din Târgu Mureş, a propus spectacolul ‘Pisica verde’, care a avut la bază un text de Elise Wilk, absolventă a Masteratului de scriere dramatică al aceleiaşi universităţi.
Fiecare piesă de teatru înscrisă în concurs a trebuit să se încadreze în suma de 34.500 de lei.

Premierele celor două proiecte câştigătoare vor avea loc în lunile mai şi, respectiv, în noiembrie, în Sala PARKING a Teatrului Naţional Târgu Mureş. ‘Teatru de Risc este un program adresat celor care doresc să rişte plecând de la un text nou care nu a mai fost montat, o viziune scenografică, un mod nou de a gândi interpretarea actorului sau un alt mod de a lucra cu actorul în teatru sau în performance’, mai precizează comunicatul de presă.

Partenerii programului ‘Teatru de Risc’ sunt Teatrul pentru Copii şi Tineret ARIEL şi Facultatea Arte în limba română a Universităţii de Arte Târgu Mureş. Compania ‘Liviu Rebreanu’ a luat decizia de a lansa programul ‘Teatru de Risc’ în urma succesului obţinut cu proiectul-pilot care a avut ca finalitate spectacolul ‘Medeea’ de Roxana Marian, din stagiunea trecută.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.