Proiecte pentru șomeri

SOMERI - MUNCA STRAINATATEAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita participă, în acest an, la două proiecte europene ce au ca scop sprijinirea şomerilor în obţinerea de informaţii complete şi detaliate despre piaţa muncii, dar şi ajutarea celor din mediul rural să pornească o mică afacere.

Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat că primul proiect intitulat ,,Observatorul pieţei muncii din Regiunea Centru şi Regiunea Vest” este câştigat de AJOFM Hunedoara şi are ca scop construirea unui sistem de cooperare şi schimb de informaţii între actorii de pe piaţa muncii, astfel încât toţi cei interesaţi să aibă acces la informaţii complete şi detaliate.
Tiberiu Pănescu a explicat că, de pildă, un şomer care vrea să se califice într-o anume meserie va putea să afle, de pe un portal ce va fi realizat în cadrul proiectului, informaţii despre cât de căutată este meseria respectivă, câte angajări s-au făcut în ultimul timp sau ce furnizori de formare profesională organizează cursuri.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Al doilea proiect…

…la care AJOFM Harghita va participa în 2014 va fi implementat împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie din judeţ şi a fost câştigat de Camera de Comerţ şi Industrie din Vâlcea. Potrivit lui Tiberiu Pănescu, prin intermediul acestui proiect se doreşte instruirea şi sprijinirea persoanelor din mediul rural să-şi deschidă o mică afacere.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.