Proiectul ÎNVĂŢ SĂ FIU ÎN SIGURANŢĂ! continuă cu a III-a ediţie

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează şi în acest an şcolar Proiectul „Învăţ să fiu în siguranţă!”, aflat la a III a ediţie. Demersul s-a bucurat de apreciere din partea beneficiarilor, astfel încât a fost reluat, în şcolile din Tg-Mureş.

Principalele activităţi derulate constau în organizarea de întâlniri cu elevii de clasa a III-a şi a IV-a, în cadrul cărora se discută aspecte referitoare la siguranţa acasă, la şcoală şi pe stradă, dar şi la siguranţa în mediul online. 

Apreciem că la această vârstă (10-11 ani) pot fi abordate subiecte diverse, fiind chiar necesară informarea elevilor cu privire la aspecte ce ţin de preadolescenţă, comportament independent, responsabilitate, inclusiv în ceea ce priveşte protecţia bunurilor, constituind şi o „pregătire” pentru perioada, deloc facilă, a ciclului gimnazial.

Ediţia anterioară a avut peste 500 de beneficiari elevi. De la debutul anului şcolar 2017-2018, coordonatorul proiectului – agent şef adjunct Ana-Maria Ciui, a participat la activităţi găzduite de Şcoala Gimnazială „Al.I.Cuza” şi Şcoala Gimnazială „Europa” din Tg-Mureş.

Elevii sunt deschişi, curioşi, dornici să înveţe lucruri diferite, iar cadrele didactice facilitează întâlnirile, pentru ca acest lucru să se întâmple.

MULŢUMIM TUTUROR PENTRU IMPLICARE!

(Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.