Proiectul „WEEKEND” şi-a atins scopul!

w4În sezonul estival, la Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” îşi petrec timpul liber câteva mii de persoane în fiecare zi, mare parte dintre acestea deplasându-se aici cu autoturismul. În fiecare an, pe timpul verii, aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, constituie factori favorizanţi pentru comiterea de furturi.
În anul precedent, activităţile preventive derulate în zona complexului au avut rezultate benefice, dar au condus şi la concluzia că numeroşi proprietari de autoturisme – în special din alte judeţe – lasă bunuri la vedere, în interior. Din aceste considerente, Poliţia mureşeană – prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Tg-Mureş, au reluat Proiectul „Asigură-ţi o zi frumoasă!”. Activităţile s-au derulat în perioada 1 iulie-31 august şi s-au axat în special pe prevenirea furturilor din autoturisme.
Scopul proiectului a fost menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor/bunurilor acestora în Complexul Mureşul şi străzile adiacente, urmărit prin 2 obiective: informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire a victimizării şi securizarea zonei complexului prin instituirea unei zone speciale de siguranţă publică, în a doua parte a săptămânii.
Pe parcursul celor două luni, 56 de persoane (poliţişti, jandarmi, poliţişti locali) au fost implicate în 84 de acţiuni în teren (64 preventive/de informare, 20 patrulare). În cadrul activităţilor, au fost distribuite peste 12.000 de materiale preventive, iar 358 de autoturisme au fost observate cu bunuri în interior (59% din alte judeţe). O parte din proprietarii acestora au fost avertizaţi personal, cu sprijinul Radio Vacanţa, asupra riscurilor la care se expun.
De un real folos au fost spoturile difuzate de 1.110 de ori, precum şi cele 90 concursuri cu premii organizate în zilele de sâmbătă şi duminică, la Radio Vacanţa.

weekend_foto
Proiectul poate fi considerat de succes, atât din punct de vedere al implicării partenerilor şi organizării activităţilor, cât şi din punct de vedere al evoluţiei situaţiei operative. Astfel, deşi în perioada derulării, în zona vizată de activităţi (patrulare, informare) au fost parcate numeroase maşini, iar complexul a fost vizitat de un număr ridicat de cetăţeni, a fost sesizat un singur furt din autoturism.
Unul dintre cele mai tari puncte ale proiectului l-a constituit şi în acest an parteneriatul cu Primăria Tg-Mureş, Administraţia Complexului, Poliţia Locală Tg-Mureş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tg-Mureş, Radio Vacanţa, Terasa HOT FRESH şi Pizzeria Eden.
În numele tuturor beneficiarilor şi al comunităţii mureşene, le mulţumim! (IPJ Mureş, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Tg-Mureş)

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.