Promisiuni electorale fără chestiuni concrete

Copreşedinta Ligii Pro Europa (LPE), Smaranda Enache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că oferta electorală a candidaţilor din judeţul Mureş la Senat şi Camera Deputaţilor este ‘sub nivelul ciclurilor electorale anterioare’ şi că acest fapt ‘dovedeşte dispreţ faţă de alegători’.

‘În locul unor programe concrete, candidaţii din circumscripţiile electorale mureşene au recurs, cu foarte puţine excepţii, la înlocuirea mesajului electoral individualizat cu transferul de popularitate. Astfel, unii candidaţi au ca singur program programul liderului lor de partid, care nu este însă făcut public. Alţi candidaţi au recurs la artificii prin care şi-au luat ca agenţi electorali pe Prinţul Charles al Marii Britanii sau persoane stabilite în străinătate, care garantează printr-o ilustrată validitatea morală şi politică a respectivului candidat. Desigur, cea mai jenantă situaţie a fost recurgerea la patronajul lui Raed Arafat, gest care a trebuit îndreptat prin răzuirea uriaşelor panouri ale candidatului respectiv’, a arătat Smaranda Enache.

Potrivit acesteia, dintre promisiunile electorale lipsesc ‘chestiunile concrete care îi frământă pe mureşeni’, în sensul că ‘în locul autostrăzii Transilvania se promite autostrada spre Iaşi, izolarea infrastructurală a judeţului Mureş nu preocupă, legarea prin cale ferată a Târgu Mureşului de Bucureşti şi Budapesta’.

Aceasta a spus că lipsesc programele de investiţii, dar şi programe de eradicare a corupţiei şi a birocraţiei, proiecte de cheltuire judicioasă a banului public, precum şi respectul pentru drepturile omului, reforma justiţiei, regionalizarea, integrarea europeană şi extinderea UE în condiţii de criză, precum şi alte teme majore referitoare la asigurarea accesului la educaţie, sănătate, locuri de muncă, mediu sănătos, dezvoltare durabilă sau cultură. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.