Promisiuni pentru o nouă grădiniță

gradinitaConform unor studii şi a unor prognoze emise în ultimii ani, natalitatea la români este pe un trend descendent, iar populaţia României scade în mod accentuat. Nu ştim cât de realiste sunt aceste previziuni, dar în ceea ce priveşte viitorul oraşului Luduş se pare că nu este chiar aşa. Cei care spun că numărul locuitorilor a scăzut au dreptate, multe persoane în vârstă plecând în satele de origine. Însă, la fel de adevărat este că numărul copiilor preşcolari este în creştere.

În 2014?

Primăria ştie că numărul locurilor din grădiniţele existente este insuficient, dar mai ştie că în centrul vechi al oraşului, grădiniţele îşi desfăşoară activitatea în clădiri vechi şi, în plus, pentru localul din strada Vânătorilor, chiria plătită unor cetăţeni străini cărora li s-a retrocedat imobilul este exagerată. Iată de ce, Administraţia publică a realizat un proiect pentru construirea unei grădiniţe noi, cu 10 săli. Terenul există, la Şcoala Gimnazială nr. 1, cofinanţarea este asigurată, trebuie doar să apară finanţarea Ministerului Educaţiei Naţionale.
„Am făcut nenumărate demersuri la Minister pentru demararea acestui proiect atât de necesar, dar până acum nu am primit undă verde”, a spus directorul ADP şi APL, Daniel Şofron, într-o informare prezentată la şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 5 noiembrie, când a prezentat şi adresa primită de la MEN, în care se scrie: „Grădiniţa cu program prelungit cu 10 săli de clasă din Luduş este inclusă în Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii din România (PRET), dar nu vă putem spune cu exactitate momentul începerii lucrărilor la acest obiectiv. În funcţie de alocările bugetare pentru anul 2014 se va avea în vedere posibilitatea scoaterii la licitaţie şi finanţării tuturor obiectivelor rămase de executat”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.