Promovabilitatea la BAC a crescut după contestații

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a crescut cu aproape un procent după soluţionarea contestaţiilor, a anunţat, miercuri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. ‘Din cele 178 de contestaţii admise (din totalul de 518 depuse, n.r.), doar 98 sunt în sus, notele au scăzut în 80 din cazuri. Procentul de promovabilitate a crescut, în urma contestaţiilor, cu 0,87%, de la 23,94%, la 24,81%’, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat din Mureş, Illes Ildiko.

Din datele publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş reiese că majoritatea contestaţiilor admise sunt la Limba şi Literatura Română şi Matematică, urmate de Anatomie şi Biologie. Acelaşi site relevă faptul că diferenţele cele mai mari între nota iniţială şi cea primită în urma contestaţiei s-au înregistrat la o lucrare scrisă la Biologie – de la 4,60, la 6,20, la una la Limba şi Literatura Română – de la 5, la 7,10. Au fost şi cazuri în care notele au fost scăzute drastic, cum ar fi la Matematică, unde de la 5, a fost scăzută la 3,65 şi la Anatomie, unde de la nota 7,00 s-a ajuns la 5,70.

La nivelul judeţului Mureş s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2.643 de candidaţi, fiind prezenţi 2.293, din care 6 au fost eliminaţi în timpul examenului. Dintre cei 2.293 de candidaţi, 549 au fost declaraţi admişi şi 1.738 respinşi, promovabilitatea fiind de 23,94%, înainte de depunerea contestaţiilor.

Anul trecut, în judeţul Mureş, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, a fost de 24,85%.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.