PROTEST pentru A8! Caravană auto pentru construcția unei autostrăzi între Moldova și Transilvania

Mai multe ONG-uri din zona Moldovei au pornit intr-o caravana auto pentru a atrage atenţia guvernului asupra necesitatii unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania. E o formă de protest la adresa autorităților, care au uitat de autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, aflată de ani de zile doar în stadiu de plan. Acțiunea este susţinută si de oficiali din Republica Moldova.

„Împreună pentru A8″ este deviza proiectului de susţinere a unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania. Participanţii la marşul de trei zile s-au întâlnit în cel mai estic punct al proiectatei autostrăzi, la graniţa cu Republica Moldova: localitatea Ungheni.

Organizatorii vor să atragă atenţia autorităţilor asupra importanţei economice a unei şosele de mare viteză care să lege cele două provincii istorice, dar şi Republica Moldova, de vestul Europei. Coloana de maşini va pleca de la kilometrul zero al Iaşului – Piaţa Unirii și va ajunge la Târgu Mureş duminică în jurul orei 12:00.

Regiunea Moldovei este în continuare una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Mulţi investitori s-au plâns în repetate rânduri că nu pot dezvolta afaceri in zona, în lipsa unei autostrăzi.

Citește mai multe aici.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.