Proteste din nou la Târgu Mureş (video)

Circa 2.000 de persoane au protestat la Târgu Mureş, miercuri seară, pe parcursul a cinci ore, împotriva modului în care Guvernul a adoptat ordonanţele de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Protestarii s-au adunat iniţial în faţa Prefecturii, au solicitat retragerea OUG privind modificarea Codurilor penale şi au acuzat Guvernul şi Partidul Social Democrat că au procedat în acest caz „ca hoţii, după lăsarea întunericului”, după care s-au deplasat către cartierele Tudor Vladimirescu, 22 Decembrie 1989 şi Cornişa, la căminele studenţeşti.

La căminele studenţeşti, protestatarii au fost întorşi din drum pentru a se evita zona unei unităţi militare, însă unii dintre aceştia s-au lăsat destul de greu de convins de către jandarmi, care au fost nevoiţi să facă un lanţ uman pentru a-i împiedica să treacă. În cele din urmă, fără a exista incidente, manifestanţii s-au întors în centrul oraşului pe traseul iniţial.

În timpul deplasării, manifestanţii au scandat lozinci precum ‘DNA – să vină să vă ia!’, ‘Retrageţi Ordonanţa!’, ‘Alegeri anticipate!’, ‘Jos Guvernul!’, ‘Nu vrem hoţie, vrem democraţie!’, ‘Noaptea, ca hoţii!’, ‘Târgu Mureş nu e Teleorman!’, ‘Drangea, nu uita, România nu-i a ta!’, ‘Românii şi maghiarii, împreună împotriva penalilor!’.

Pe parcursul protestului, manifestaţii s-au deplasat şi în faţa sediului PSD Mureş, ocazie cu care au acuzat Guvernul de practici abuzive în cazul OUG referitoare la modificarea Codurilor penale. AGERPRES

Foto: Ákos Portik Blénessy

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Va intreb daca voi sunteti oameni liberi, noi ce suntem ? Mai bine ati face ceva pentru tara aceasta nu sa iesiti in strada. Dar cu siguranta NU AVETI DE LUCRU. Un om liber este cu siguranta un SOMER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.