Protestele au continuat

Peste 2.000 de persoane adunate în faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş au cerut, duminică seara, demisia premierului Sorin Grindeanu şi a întregului său cabinet, dar şi a lui Liviu Dragnea din fruntea Partidului Social Democrat (PSD), ca urmare a modului în care au fost elaborate şi emise OUG de modificare a codurilor penale şi proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse.

În timpul protestelor de la Târgu Mureş, manifestanţii au scandat lozinci precum „Chiar dacă aţi fost votaţi, n-aveţi dreptul să furaţi!”, „PSD – Ciuma roşie!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Abrogaţi şi plecaţi!”, „Jos Guvernul!”, „Nu vrem hoţie, vrem democraţie!”, „Drangea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Data viitoare mergeţi la votare!”.

Protestatarii au arătat că, prin abrogarea ordonanţei, s-a câştigat o bătălie prin faptul că a fost provocată „reacţia speriată a premierului”, însă e nevoie ca actualul cabinet să îşi depună mandatul, iar formaţiunea majoritară să formeze alt Guvern, întrucât actualul nu ar mai avea credibilitate.

Proteste de mai mică amploare, la care au luat parte circa 200 de persoane, au fost organizate şi în municipiul Sighişoara. AGERPRES

Poliția Română recomandă participanților la manifestațiile publice să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele și să respecte indicațiile polițiștilor.

Evitați conflictele, iar dacă în preajma dumneavoastră sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, nu încercați să interveniți pentru a le opri. Cereți sprijinul celui mai apropiat polițist sau sunați la 112.

Îndepărtați-vă de cei cu un comportament neadecvat sau care au asupra lor obiecte periculoase și sesizați polițiștii.

Conducătorilor auto le recomandăm să respecte cu stricteţe semnalele polițiștilor.

Nu forțați barajele impuse și respectați indicațiile polițiștilor cu privire la rutele ocolitoare. Acestea au rolul de a proteja vieți și a preveni accidentele.

Reduceți viteza și manifestați prudență dacă vă aflați la volan și treceți pe lângă un grup de manifestanți.

Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.