Protocol de colaborare între Primăria Luduș și Asociația crescătorilor de păsări și animale mici

În luna septembrie 2017 Asociația crescătorilor de păsări și animale mici „Luduș 2011” a solicitat Primăriei orașului Luduș încheierea unui protocol de colaborare între cele două părți, pentru perioada 1 decembrie 2017-31 noiembrie 2018. Scopul declarat al Protocolului este promovarea la nivel local, județean și național a crescătorilor de păsări și animale mici, precum și promovarea imaginii orașului Luduș. Conform OG nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații și prevederilor Legii nr. 215/2001, a administrației publice locale, referatul întocmit de Administratorul public al orașului Marius Dudilă a constituit punctul de pornire a elaborării unui proiect de hotărâre. În ședința ordinară a Consilului local din 31 octombrie 2017 aleșii locali au aprobat acest proiect de hotărâre.

Plombări. Suma de bani alocată pentru repararea străzilor din oraș a fost suplimentată cu 50.000 de lei ajungându-se la un total de 166.000 de lei. Cu acești bani se vor efectua plombări pe următoarele străzi: Principală, 8 Martie, Mihai Eminescu, Turzii, Vânătorilor, Plopilor, Zăvoiului,Viitorului, Independenței, Liliacului, Ghioceilor, Crinului, Ciocârliei, Lalelelor, Rozelor, Nicolae Grigorescu, Gării, 1 Mai, Păcii, Ațântișului, Bradului, Rândunelelor, Topitoriei.

Evidențiere. Conform Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, „Domeniul public al (….), al orașelor (….) este alcătuit din bunurile prevăzute la pct. III din anexă și din alte bunuri de uz sau de interes public local, declarate ca atare prin hotărâre a Consiliului local, dacă nu sunt declarate prin lege, bunuri de uz sau de interes public național sau județean”. La punctul III din Anexa Legii este specificat că domeniul public al orașelor este alcătuit din „terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea consiliul local și primăria, precum și instituțiile publice de interes local, cum sunt: teatrele, bibliotecile, muzeele, spitalele, policlinicile și altele asemenea”. La Luduș, imobilul „Gospodărie comunală” care este înscris în inventarul bunurilor care aparțin domeniului public (poziția 61) aprobat prin HCL 36 /2001 și HG nr. 964/2002 este alcătuit din zece clădiri cu o suprafață totală de 2.151 mp și o suprafață de teren de 16.068 mp. Anca Năsăudean, șefa Serviciului „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” a propus Consiliului local evidențierea construcțiilor și înscrierea acestora în domeniul public al orașului Luduș. Proiectul de hotărâre din 28 septembrie 2017 a fost aprobat de aleșii locali.

Ioan A. Borgovan 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.