Provocări în pragul mitingului pro-autonomie

valentin bretfeleanAu mai rămas câteva zile înainte de derularea mitingului pro-autonomie, organizat de Consiliul Național Secuiesc duminică la Tîrgu-Mureș, și au început să apară primele semne de provocare. Deși organizația Vatra Românească a anunțat oficial că nu va organiza nici o contramanifestație, cealaltă organizație naționalistă, Noua Dreaptă, promovează pe rețelele de socializare organizarea unui marș cu o oră mai devreme, care s-ar intersecta cu traseul mitingului pro-autonomie.

Informația a ajuns și la șeful Poliției Locale Valentin Bretfelean, care spune că Noua Dreaptă n-a depus nici o cerere pentru avizarea vreunei manifestații pentru duminică 10 martie, însă știe de informațiile și zvonurile care circulă în mediul online. Din acest motiv, mai spune Valentin Bretfelean, astăzi va lua legătura cu liderul Noii Drepte de la Mureș pentru clarificarea situației. Bretfelean mai adăuga de asemenea că și în cazul în care Noua Dreaptă ar fi cerut autorizarea vreunui marș, legea adunărilor publice interzice organizarea a două manifestări de la aceeași oră ale căror trasee se intersectează. Prin urmare, nu numai că o astfel de manifestare ar fi ilegală, însă forțele de ordine vor fi pregătite să intervină în cazul în care ea totuși se va materializa.

Mitingul pro-autonomie organizat de CNS a fost autorizat, iar organizatorii se așteaptă ca duminică la Tîrgu-Mureș să participe la această manifestare până la 10.000 de persoane.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.