PSD Mureș se opune intrării UDMR în Guvern

Vasile Gliga, președinte PSD Mureș.

Vasile Gliga, președinte PSD Mureș.

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat presei, vineri, că organizaţia sa nu ar dori o colaborare cu UDMR în viitorul Guvern, întrucât alegătorii formaţiunii sunt împotriva acestui lucru şi că el a transmis mesajul liderilor centrali ai USL.

‘Mi-am exprimat o părere personală, încă nu am avut o întâlnire a Biroului Permanent sau a organizaţiei PSD Mureş. Eu am zis ceea ce cred că e bine şi ceea ce-şi doresc alegătorii. Am fost oprit pe stradă de foarte mulţi alegători cum că nu e bine să fie UDMR la guvernare. Şi e normal că eu trebuie să transmit. Am fost miercuri la Bucureşti şi am transmis în grupul parlamentar – nu era doar opinia a mea, era aproape a tuturor parlamentarilor din Ardeal – o susţin şi pe mai departe. Dar asta e democraţia (…) Trebuie să ţineţi cont că cei din sud sunt acum foarte mulţi şi liderii noştri la nivel central vor face ce e mai bine pentru România. Nu pot să spun dacă se va ţine cont sau nu. Acum se lucrează la guvernare, la grupurile parlamentare, cum se poate forma majoritatea constituţională, dacă e nevoie sau nu e nevoie de UDMR se stabileşte la nivel central’, a afirmat Vasile Gliga, după ridicarea mandatului de parlamentar de la Biroul Electoral Judeţean Mureş.

Potrivit lui Vasile Gliga, argumentele aleşilor USL Mureş împotriva guvernării cu UDMR ar fi bazate doar pe reacţia opiniei publice, precum şi pe unele apeluri publicate în presa locală.

‘Majoritatea pe care am obţinut-o în judeţ, mai ales ca PSD, opinia publică asta cere. Personal nu am absolut nimic cu UDMR-ul, pot să spun că foarte mulţi udemerişti din Reghin şi din zonă m-au votat şi o să îi reprezint şi pe ei. Nu înseamnă că e rău pentru UDMR că nu mai intră la guvernare acum, interesele cetăţenilor vor fi apărate de Parlamentul României’, a subliniat Vasile Gliga.

El a precizat că, deşi şi-a exprimat părerea împotriva colaborării cu formaţiunea maghiară, toţi parlamentarii USL din Ardeal nu vor avea vreo şansă să îşi impună punctul de vedere şi că totuşi ‘nu poate să fie neapărat rău cu UDMR la guvernare’. ‘Dacă avem o majoritate atât de mare, UDMR nu poate să ceară atât de multe’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.