Punctul final la Mureș Marathon

mures marathonConcursul internațional pentru amatorii de caiac, canoe și rafting Mureș Marathon organizat de echipa Outdoor Experience s-a încheiat cu succes și anul acesta. Concursul s-a bucurat de prezența a 131 de participanți și de asemenea de o vreme frumoasă de primăvară, care a creat o atmosferă plăcută atât pentru concurenți cât și pentru spectatori.

Majoritatea participanțiilor erau din România, dar au fost concurenți și din Ungaria, Bulgaria și Austria. Cei 131 de concurenţi au format 74 de echipe, care au participat la partea de maraton, parcurgând 24 de km în cinci categorii: white-water caiac, caiac de tura, canoe, raft și categoria “open” conținând ambarcaţiunile atipice pentru white-water sports. La secţiunea de WW Slalom au participat deasemenea ambarcaţiuni din toate cinci categorii, ca și numar 29 de concurenți, însemnând 20 de echipe.

Programul a început vineri, pe 19 aprile, când încet cu încet ajungeau participanții la tabăra de bază, s-au înregistrat și se pregăteau pentru concursul de următoarea zi printr-un antrenament de vâslit pe pârâul Răstolița. Sâmbată la ora 10:00 a început proba de slalom, care a fost coordinat de un arbitru cu multă experiența din Ungaria, după care urma partea de maraton cu startul la ora 14:00. Iar după ce toți concurenții au ajuns la Finish a avut loc festivitatea de premiere urmat de un chef, care ținea până dimineață.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.