Pușcăriași recidiviști, la Miercurea Ciuc

C penitenciarPoliţiştii harghiteni au destructurat o grupare specializată în înşelăciuni de tip „premiu telefonic”, printre principalii suspecţi numărându-se şi deţinuţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, potrivit primelor cercetări, gruparea era formată din zece suspecţi, dintre care patru deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc, iar restul sunt din Bucureşti, Braşov şi Hunedoara.

8 păgubiți

Ancheta, începută în urmă cu două luni, a scos la iveală până în prezent că suspecţii au păgubit opt persoane, care au fost sunate pe telefonul mobil şi li s-a solicitat depunerea într-un anumit cont a unor sume de bani, pentru a intra în posesia unui mare premiu oferit de o companie de telefonie. Prejudiciul stabilit se ridică la aproximativ 50.000 de lei.

Există suspiciunea că apelurile telefonice prin care oamenii erau înşelaţi au fost efectuate de cei patru deţinuţi, fiind declanşate cercetări pentru a se stabili cum au putut fi introduse telefoanele mobile în Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Percheziții

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, în cursul zilei de luni au fost efectuate 11 percheziţii, atât în Penitenciarul Miercurea Ciuc, cât şi în locuinţele suspecţilor şi au fost ridicate telefoane mobile, chitanţe, extrase bancare, înscrisuri doveditoare, precum şi alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi introducere fără drept de bunuri interzise în penitenciar, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

În luna iunie, poliţiştii harghiteni au reuşit să destructureze un alt grup infracţional, coordonat de doi deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc, care au înşelat, cu ajutorul telefonului mobil, mai multe persoane din Bucureşti.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.