Ramona Neag, sacrificii în carieră, împliniri în familie

ramona neagProf. univ. dr. Ramona Neag este în prezent Director Departament Finanţe – Contabilitate, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universității „Petru Maior” Tîrgu-Mureș și preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) Mureş. Dânsa activează în cadrul UPM din anul 2001, iar în perioada 1993 – 2001 a lucrat în cadrul Academiei de Studii Economice din București. În plus, Ramona Neag este expert contabil, fiind membru CECCAR din 2001, iar membru CAFR este din anul 2008, în calitate de auditor financiar. În anul 2012 a candidat la funcţia de rector al Universităţii „Petru Maior”, având în acel moment funcția de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadru UPM.

Reporter: Care credeți că este secretul reușitei dumneavoastră în plan profesional?

Ramona Neag: Nu cred ca este vorba despre un secret. Am luat în serios toate lucrurile pe care mi le-am propus să le realizez, am muncit, mi-am asumat responsabilități. Și pentru că o carieră presupune sacrificii, am fost dispusă să mi le asum.

Rep.: Cum ați reușit să vă impuneți într-o lume dominată de bărbați, cât de greu v-a fost?

R.N.: Obținând respectul lor. Este o lupta pe care o dai în fiecare zi și care te călește.

Rep.: Cum se împacă viața de familie cu cariera?

R.N.: Cariera, oricât de importantă este, nu poate înlocui fericirea și bucuria pe care o simți alături de familie. Am o familie care mă susține, care este alături de mine, ceea ce îmi dă motivarea necesară pentru a merge mai departe. Înțelegerea și sprijinul pe care le primesc zi de zi, afecțiunea de care mă bucur îmi fac viața frumoasă și mă determină să mă simt o persoană împlinită și mulțumită cu ea însăși.

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.