Raport de activitate către mureșeni al deputatului Florin Buicu

Prima sesiune parlamentară aferenta anului 2017 a adus rezultate ale muncii desfășurate în cadrul Camerei Deputaților, transpuse în legi dezbătute de cele două camere ale parlamentului, promulgate de președinție, care au efecte asupra mureșenilor.

Modificările legislative din această sesiune vin în completarea modificărilor legislative anterioare, promovate de PSD Mureș.

În calitate de deputat am avut 26 de luări de cuvânt în 13 ședințe, 3 declarații politice, 9 inițiative legislative depuse din care 1 promulgată și transformată în lege. Datele asupra activității sunt disponibile la:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=53&leg=2016&cam=2.

În calitate de Președinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, la nivelul acestei comisii am dezbătut un număr de 60 de proiecte de acte normative finalizate prin rapoarte, și un număr de 4 proiecte amânate. De asemenea, am desfășurat un număr de 21 de audieri. Pentru proiectele de acte normative la care comisia de sănătate este comisie avizatoare am avut un număr de 20 de proiecte cu aviz favorabil și un număr de 4 proiecte cu aviz negativ. Am primit un număr de 93 de scrisori, memorii și petiții din care un număr de 87 au fost soluționate.

Am participat activ în cadrul comisiei pentru munca la dezbaterea Legii salarizării unitare, amendamente depuse de mine fiind aprobate de aceasta comisie. În urma aprobării acestei legi îndeplinim dezideratul Programului de guvernare al PSD: ‘Mai Mulți Romani în Clasa de Mijloc’. Prin modificările legislative aduse în Parlament am reușit plata sporurilor la nivelul salariilor din 2016, astfel încât începând cu luna Ianuarie 2017 veniturile angajaților din sănătate au crescut substanțial. Prin aplicarea noii legi a salarizării unitare, salariile din sectorul bugetar vor crește de la 1 Ianuarie 2018 cu 25% față de nivelul salariului lunii Decembrie 2017. De la 1 Martie 2018 salariile medicilor și asistenților medicali vor avea o nouă mărire substanțiala. Aceste măsuri arată ca sănătatea, alături de educație sunt priorități asumate nu numai declarate ale PSD.

Prioritățile legislative ale sesiunii de toamna 2017.

În campania electorală din 2016 spuneam că educația și sănătatea sunt domeniile în care având expertiza îmi doresc să mă implic pentru îmbunătățirea cadrului legislativ.

Prioritățile legislative ale sesiunii de toamna vor fi reprezentate de noua Lege a pensiilor și Codul Muncii.

În domeniul sănătății, prioritățile legislative sunt reprezentate de reglementarea suplimentelor alimentare, o nouă lege a sănătății, taxarea suplimentară a alimentelor nocive care prin consum aduc prejudicii sănătății.

Vă las pe Dumneavoastră, cititorii, alegătorii mei sau nu, să judecați.

Cu considerație,

Conf. Univ. Dr. Corneliu Florin Buicu

Deputat PSD de Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.