Răzvan Preja și trupa lui caută basist

razvanPentru că la Târnăveni rockul nu a murit
Se numeşte Răzvan Ovidiu Preja şi s-a născut în Târnăveni. În 2003, la 12 ani, a plecat în Italia cu părinţii săi, la Roma, şi aici a început studiile de chitară (clasică şi electrică). În anul 2008 a înfiinţat prima sa formaţie numită Hastighed, împreună cu un prieten Michelangelo Buccolini. Astfel a realizat un EP de cinci piese şi două demo-uri. După ceva timp, bateristul a părăsit formaţia şi, negăsind un alt substitut, a decis să devină chiar el bateristul formaţiei, având o pasiune foarte mare şi pentru acest instrument. totul a decurs foarte bine, dar formaţia s-a despărţit după un timp pentru divergenţe muzicale.
În 2010, Răvan Preja şi Tommaso Cenci, prietenul său cel mai bun, au decis să formeze o trupă împreună cu prietenii lor din Reaktor şi din Hybrid Fear (respectiv Marco Stamigna şi Marco Vitellone), amici şi colegi cu care au realizat multe concerte împreună cu cei de la Hastighed în zona Romei.
Noua formulă s-a numit HI-GH, activi şi în ziua de azi cu un EP de cinci piese (ce conţine un cover fabulos de la Rolling Stones, Jumping Jack Flash) şi un album de 12 piese, Night Dances. „Promovarea a fost absolut superbă: turnee în toată Italia, multă distracţie şi mulţi fani”, ne-a relatat Răzavan.
„Muzica a însemnat pentru mine, de la cea mai fragedă vârstă, ceva ce nici în ziua de astăzi nu pot să descriu exact, un mix de emoţii, sunete, versuri dintr-o lume aparte: ceva magic. În mod special muzica rock şi toate derivatele sale (blues, folk, psihedelia, country, soul etc.) m-au lăsat cu „gura căscată” de mic copil, mai ales datorită tatălui meu: la vârsta de 4-5 ani ascultam albume de la AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest sau Accept.
Până la 13 ani: atunci am primit cadou, tot de la tatăl meu, albumul original Led Zeppelin III şi lumea mea muzicală s-a schimbat radical şi chiar şi în ziua de astăzi este formaţia mea preferată, iar chitaristul Jimmy Page este o sursă continuă de inspiraţie”, a mai declarat Răzvan.
În România, la Târnăveni
Visul „Roma” s-a terminat pentru Răzvan în februarie 2014: din motive personale el şi părinţii s-au întors în România, la bunici.
„La început eram extrem de supărat pe tot şi toţi, dar încet-încet am început să mă adaptez cu ajutorul lui Vily şi Manuela Halmen care m-au primit în Fanfara Armonia şi cărora le mulţumesc din tot sufletul pentru ce au făcut şi ce fac în continuare pentru mine.
Acolo l-am cunoscut pe Paul Ciulea, un alt prieten bun, cu care am format trupa Heavy Highway, momentan fără basist. Formaţia se axează pe un gen blues rock / hard rock din anii ’60/’70 stil Led Zeppelin, The Jimi Hendrix Experience (o sursă enormă de inspiraţie, am ales piesa Foxy Lady ca cover), Cream, Blue Cheer, Grand Funk Railroad, Humble Pie şi mulţi alţii”, a mai spus Răzvan Preja.
Heavy Highway a avut primele lor concerte pe data de 27 şi 28 septembrie la Restaurantul Târnava din Târnaveni, cu ocazia aniversării celor 10 ani ai Fanfarei Armonia. S-au cântat piese de la Neil Young, Jimi Hendrix, ZZ Top, Judas Priest şi alte improvizaţii blues de genul Rock Me Baby sau The Jack.
Răzvan şi cu Paul sunt în fază de repetiţie şi de songwriting (6 piese sunt deja gata) şi şi-ar dori foarte mult să le înregistreze şi să le promoveze. De asemenea, au nevoie mare şi de un basist, care să se potrivească cu genurile şi formaţiile amintite.
Mircea BARBU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.