Reacția Aeroportului după decizia Tribunalului Neamț

aeroport transilvaniaÎn urma știrii apărute ieri legate de declararea ilegală de către Tribunalul Neamț a unor finanțări primite de Aeroport de la Consiliul Județean Mureș, conducerea de la Vidrasău a emis un comunicat de presă, în care neagă că ar folosi ilegal fonduri publice. Acesta precizează următoarele:

Aeroportul Internaţional „Transilvania” Tîrgu Mureş îşi desfăşoară activitatea în acord cu prevederile legislative în vigoare, nu beneficiază de finanţare ilegală din fonduri publice pentru susţinerea activităţilor sale comerciale, taxele şi tarifele aeroportuare fiind stabilite în mod transparent de Consiliul Judeţean Mureş conform prevederilor legislaţiei în domeniu.

Potrivit Programului de investiţii al R.A. Aeroportul „Transilvania” Tîrgu Mureş aprobat de Consiliul Judeţean Mureş toate achiziţiile de echipamente de handling se fac din veniturile proprii ale Aeroportului Transilvania şi nu din fonduri publice. Taxele şi tarifele practicate de Aeroportul „Transilvania” Tîrgu Mureş sunt publicate în AIP (Aeronautical Information Publication – publicaţia de referinţă în domeniul aeronautic) fiind în acord cu prevederile legislative în domeniu.

Aeroportul „Transilvania” se defineşte potrivit Strategiei de marketing ca un aeroport low-cost care practică preţuri accesibile şi acceptabile stabilite nu doar pe termen scurt ci şi pe termen mediu şi lung. Parteneriatele stabilite de Aeroportul „Transilvania” cu operatorii aerieni Wizz Air şi Ryanair sunt reciproc avantajoase şi nu există pericolul ca acestea să fie reziliate, tocmai datorită faptului că taxele şi tarifele practicate de Aeroportul din Tîrgu Mureş se bazează pe analize de cost pertinente şi nu încalcă prevederile legale în domeniu. Aceste taxe şi tarife practicate de Aeroportul „Transilvania” Tîrgu Mureş sunt mai mici comparativ cu alte aeroporturi din regiune datorită faptului că Aeroportul din Târgu Mureş nu a beneficiat în ultima perioadă de investiţii majore comparativ cu cele efectuate la celelalte aeroporturi din regiune.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.