Rechizite gratuite pentru aproape 15.000 de elevi

rechizite (2)Aproape 15.000 de elevi harghiteni vor primi rechizite gratuite, în cadrul programului guvernamental destinat celor cu o situaţie materială precară.
Contabilul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, Csukas Levente, a declarat că au fost comandate pachete cu rechizite pentru 14.897 de elevi, acestea urmând să sosească în depozitul central din Miercurea Ciuc în cursul săptămânii viitoare.
Elevii vor primi cinci tipuri de rechizite şcolare, conform vârstei, respectiv pachetele pentru clasa pregătitoare, clasa I, pentru clasele II-IV, pentru clasele V-VII şi pentru clasa a VIII-a. Datele statistice arată că cele mai multe rechizite, respectiv peste 5.000, vor ajunge la elevii din II-IV, pe locurile următoare situându-se elevii din clasele V-VII, peste 4.700 dintre aceştia urmând să primească pachete cu rechizite.
Csukas Levente a explicat că estimarea numărului de rechizite s-a făcut conform informaţiilor existente în luna aprilie, iar în situaţia în care numărul de elevi beneficiari va fi mai mic, restul pachetelor vor fi distribuite tot copiilor cu situaţie materială precară.
Potrivit prevederilor legale, pot primi rechizite gratuite elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
În anii precedenţi, au existat situaţii în care şi câte 300 de elevi dintr-o şcoală au primit astfel de pachete, dar au fost şi cazuri în care doar cinci elevi au avut dreptul la rechizite gratuite.
Bugetul distribuit în acest an judeţului Harghita pentru acest program guvernamental este 402.825 de lei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.