Recomandări pe timp de ceaţă

Pentru următoarea perioadă este anunţat Cod Galben de vreme severă imediată – ceață.

Având în vedere alerta ANM de Cod galben, de vreme severă imediată, în 5 județe, printre care și județul Mureș, pe văi și în zonele joase ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 de m, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș vă recomandă să adoptați o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

RECOMANDĂRI!

Este necesar să se ruleze cu viteză redusa, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic să se faca numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzator.

Polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. In condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

Cea mai periculoasă manevră pe timp de ceață este depașirea. Aceasta cu atat mai mult, cu cât cei ce depășesc pot fi surprinși de apariția bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având in funcțiune doar luminile de poziție.

De asemenea, in cazul ramânerii in pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mult mai mare.

Pietonii, bicicliștii si căruțașii trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili in trafic.

Atenţie şi calm la volan, pe timp de ceață!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.