Recomandările poliţiştilor în perioada sărbătorilor

În perioada premergătoare sărbătorilor, aglomeraţia şi agitaţia ce se creează, constituie factori favorizanţi pentru comiterea unor infracţiuni, în special a acelora care vizează patrimoniul persoanelor.

Astfel, capacitatea de atenţie a persoanelor se diminuează, în condiţiile în care acestea manipulează sume mai mari de bani. Vizibilitatea uneori redusă ca urmare a condiţiilor meteo, precum şi lipsa multor cetăţeni de la domiciliu, oferă ocazii infractorilor.

Având în vedere cele mai sus menţionate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă face cunoscută o serie de recomandări preventive, adoptarea acestora reprezentând un plus de siguranţă, pentru a avea parte de sărbători liniştite:

În ceea ce priveşte furtul de/din autoturisme
• Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute!
• Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, staţii de emisie-recepţie, telefoane mobile etc.)! Acestea pot tenta hoţii să vă spargă vehiculul!

Referitor la furturile din locuinţe
• Încuiaţi uşa, chiar dacă sunteţi acasă!
• Folosiţi eficient interfonul! Atenţie cui permiteţi accesul în bloc!
• Nu faceţi publică plecarea de acasă şi rugaţi vecinii să supravegheze locuinţa! Nu strică să lăsaţi lumina aprinsă dacă lipsiţi noaptea!
• Nu păstraţi în locuinţă sume importante de bani!

Cum ne protejăm de hoţii de buzunare
• Doamnelor, purtaţi poşeta în partea din faţă a corpului, imobilizată de braţ! Domnilor, purtaţi portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale!!
• Nu purtaţi rucsacul pe spate dacă aveţi înăuntru bani sau telefoane mobile!
• Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!!

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă doreşte ca Sfânta Sărbătoare a Crăciunului să vă aducă multă sănătate, fericire, prosperitate şi împlinirea tuturor dorinţelor alături de cei dragi!

Peste 500 de poliţişti mureşeni vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
Cei peste 500 de poliţişti, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, peste 330 sunt de la structurile de ordine publică, 80 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
De asemenea, peste 200 de patrule auto, de siguranţă publică, vor acționa zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 41 de autospeciale, dintre care 21 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.
Poliţiştii de la transporturi vor patrula pe 12 trenuri de călători, precum şi în de staţiile şi triajele de cale ferată. De asemenea, vor fi prezenți în aerogară.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.