Reducerea CAS a trecut de Senat

senat-razvan-chiritaSenatul a adoptat marţi, cu 109 voturi pentru şi o abţinere, proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 procente la angajator, acesta urmând să fie înaintat Camerei Deputaţilor.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, invitat luni la Comisia de buget-finanţe din Senat, a propus  reducerea CAS la angajat, dar i s-a sugerat să meargă la Camera Deputaţilor pentru a-şi susţine amendamentul.

„Noi propunem să se facă reducerea CAS la angajat şi atunci am în mod implicit ridicarea puterii de cumpărare şi creşterea consumului pe piaţa internă ori, dacă rămâne la angajator, să se facă o creştere de cel puţin 25-30% a salariului minim, ca să se poată echilibra”, a argumentat Hossu.

Hossu a precizat că proiectul de reducere a CAS, în varianta Guvernului, este bun, dar nu au fost discutate toate aspectele ei. „Din punct de vedere tehnic, evident că reducerea cu 5 puncte procentuale înseamnă 19% reducere la CAS, deci la fondul de pensii, ceea ce înseamnă, în bani, dacă calculăm la ceea ce este bugetul actual pentru pensii, o scădere cu peste 1,1% din PIB-ul actual”, a mai afirmat Hossu.

 

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Cosmin Nicula, i-a spus lui Hossu: „Ca această ordonanţă să intre în vigoare la 1 octombrie, noi va trebui să dăm astăzi un vot, ca mâine să o băgăm în plen.(…)Solicitările pe care dumneavoastră le-aţi făcut ar fi bine să le discutaţi la nivelul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să le puteţi prinde ca amendamente şi să fie adoptate în şedinţa de săptămâna viitoare”.(EM)

 

Sursa AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.