Reduceri la dobânzile în euro

banca mileniumO serie de bănci au anunțat reduceri de dobânzi la depozitele în euro care au trecut sub pragul de patru procente, cu toate că în piață mai găsim încă oferte de dobânzi care depășesc și 5 procente.

Dobânda medie pentru depozitele în euro, conform statisticilor moneycenter.ro, trece de 3%, în afară de scadența la o lună, unde dobânda are valoarea de 2.70%. Dobânzi mai ridicate la euro regăsim în special la băncile cu capital elen, care încearcă să atragă economiile populației, oferind dobânzi mai mari decât media pieței. Recentele ajustări ale dobânzii pentru economiile în euro vin în contextul în care de mai bine de un an dobânda Euribor se află pe un trend de scădere, iar valorile ating în fiecare zi noi minime istorice, o veste bună pentru cei care au credite în euro, dar nu și pentru cei care au economii în moneda europeană.

Dobânda oferită la economiile în euro de către băncile din România continuă însă să fie una ridicată, ce reflectă riscul de țară, dar și competiția acerbă dintre bănci, care nu mai primesc finanțare ieftină de la băncile mamă și trebuie să se finanțeze de pe piața internă. Cu un sold de credite în euro, care este mult mai mare decât depozitele atrase în această monedă, bancherii sunt nevoiți să plătească dobânzi mai ridicate decât și-ar dori.

A doua bancă din România a redus dobânda la depozitele în euro cu până la 0.3%, dobânda plătită de BRD este situată acum între 2.3% și 3.25% la euro, la o sumă minimă de 1.000 de euro.

O altă bancă care a modificat în scădere dobânda la depozite în euro este Raiffeisen Bank, care a aplicat o reducere de până la 0.3%. Dobânda oferită de bancă variază în funcție de maturitatea depozitului și de suma disponibilă, fiind situată între 2.1% și 3.3%, cu un bonus de 0.35% pentru clienții care își virează salariul sau pensia într-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank.

Și cea mai mare bancă locală a ajustat dobânda la valută, cu același procent de 0.3% pentru toate scadențele. La BCR dobânda nu mai trece de trei procente, indiferent de scadență sau de suma disponibilă.

Printre băncile care au anunțat că plătesc mai puțin pentru depozitele la termen în euro se numără Millennium Bank, care oferă o dobândă maximă de 3.5% acum, și Banca Carpatica, la fel cu o dobândă maximă care nu mai trece de 4 procente.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.