Reforma în administrație este făcută emoțional

floreaPrim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, a declarat presei joi că reforma trebuie să privească tot spectrul administrativ şi nu trebuie văzută doar prin prisma politicului şi că a constatat că până acum problema este privită doar emoţional.

”O reformă administrativă eu consider că e între cele mai mari şi importante lucruri care trebuie făcute în România şi regret foarte mult că toată lumea se leagă doar de partea emoţională. Este un subiect pe care nu numai că trebuie să şi-l asume politic, dar părerea mea e că trebuie să depăşească graniţele celor 70-80 la sută, cât are acum USL în Parlament, să înţeleagă că vor avea blocaje foarte mari din ceea ce înseamnă propria lor pepinieră de partide, pentru că este foarte multă rezistenţă. Nu se înţelege nici acum şi n-o vor face. Deci părerea mea – că va fi mimată şi va fi veşnic un subiect care va pica în derizoriu. Acest lucru trebuie discutat cu toate autorităţile locale, părerea mea, şi trebuie făcut un consens politic larg, pentru că această administraţie, această reformă trebuie să privească tot spectrul administrativ – şi nu să-l vezi prin prisma politicului’, a arătat Florea.

Acesta a subliniat că doar atunci se poate vorbi despre o reformă administrativă când se va stabili ce înseamnă unităţi administrative rentabile şi că descentralizarea trebuie să fie clarificată de majoritatea parlamentară.

‘Dacă mă uit ce declară ministrul Administraţiei – şi spune că se va face – şi văd comportamentul local, al unor lideri locali ai USL, în special, în cazul nostru, al liberalilor, văd că nici vorbă să înţeleagă ce înseamnă măcar primii paşi spre descentralizare sau regionalizare. În sensul acesta, cred că e un lucru care trebuie să şi-l clarifice foarte repede, să zicem, majoritatea parlamentară. Dar părerea mea e că se greşeşte foarte mult că nu se discută, acest dialog să cuprindă întreg spectrul administrativ şi nu cel partinic’, a accentuat Dorin Florea. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.