Reghin s-a transformat în „Orășelul copiilor” pentru o zi

20140601_112635Manifestările dedicate Zilei internaționale a Copiilor au culminat duminică la Reghin cu o activitate inedită. Primăria şi Consiliul Local împreună cu Centrul de Misiune Creştină Emanuel din Reghin au organizat pentru cei mici un oraș pe înțelesul lor.
Orășelul copiilor
În zona centrală a municipiului, în jurul Parcului Central, circulația autovehiculelor a fost restricționată, iar parcul a fost transformat într-un Orășel al copiilor. Copiii au pătruns în tainele principalelor instituții din oraș care și-au amenajat standuri și au pregătit activități distractiv – educative specifice. Astfel, Primăria, Casa de Cultură „Eugen Nicoară”, Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”, Biblioteca „Petru Maior”, Muzeul Etnografic, Televiziunea DAReghin, Poliţia, Pompierii au sărbătorit împreună cu copiii din oraș Ziua internațională a copilului.
Nu au lipsit concursurile sportive sau cele dedicate familiilor prezente în centrul orașului, momentele artistice și desenele pe asfalt, premiile și cadourile destinate sărbătoriților zilei.
3 zile de poveste
Startul activităților dedicate celor mici a fost dat vineri, 30 mai, de la ora 10 când Biblioteca Municipală „Petru Maior” a organizat la Secția pentru copii, o activitate interactivă denumită „Animalul casei-prietenul copilului”. În aceeași zi, de la ora 13, Casa de Cultură a Tineretului George Enescu a găzduit Festivalul de teatru și mici scenete „Ateliere Taliei”. Este vorba despre un concurs județean de interpretare teatrală cu participarea trupelor de teatru din județul Mureș. Tot vineri, dar de la ora 17, Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” a organizat cea de-a 4-a ediție a Spectacolul concurs de muzică populară românească pentru copii, „Rapsodia mugurilor”.

Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.