Reghinul, pe harta Rotary

rotary clubLa sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 26 octombrie, Reghinul a intrat pe harta internaţională Rotary. Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” a găzduit, de la ora 18, ceremonia de cartare a clubului Rotary din Reghin. Organizaţia a fost iniţiată de omul de afaceri Mircea Olteanu în primăvara acestui an şi în luna iunie a primit documentele prin care a fost acceptată în Rotary International, Districtul 2241 România – Republica Moldova.

La ora actuală organizaţia are peste un milion de membri în întreaga lume, fiind extinsă în 159 de ţări.

Solemnitate în prezenţa guvernatorului

La Reghin, Clubul număra 32 de membri, persoane care activează în diferite domenii şi care se bucură de o imagine bună şi de o moralitate fără cusur .

Festivitatea de cartare s-a desfăşurat în prezenţa guvernatorului Districtului 2241 România – Republica Moldova, Radu Popescu, dar şi a numeroşilor rotaryeni de la cluburile din ţară care au venit special la Reghin pentru acest eveniment.
Pentru a-şi dovedi deschiderea faţă de public, organizatorii ceremoniei s-au întâlnit şi cu jurnaliştii în cadrul unei conferinţe care a avut loc înaintea începerii festivităţii.

Proiecte de viitor

Omul de afaceri Mircea Olteanu a declarat că există unele proiecte referitoare la comunitatea reghineană, care vor fi analizate cu atenţie şi apoi selectate în funcţie de importanţa lor. Cei 32 de reghineni se vor implica în realizarea proiectelor selectate, care vor fi în principal axate pe problemele identificate.

Întrebat dacă clubul este deschis pentru viitori membri, Mircea Oltean a spus că există o asemenea deschidere, noii membri urmând să fie acceptaţi conform regulamentului şi constituţiei în vigoare, aceeaşi pentru toate cluburile din lume. Astfel, posibilul nou membru trebuie să fie recomandat de un rotaryan, să prezinte garanţii morale solide urmând ca el să fie acceptat (votat) de fiecare membru al clubului in parte.

Intrarea oficială în familia internațională Rotary a celor 32 de reghineni a adus o mare încărcătură emoţională pentru toţi cei prezenţi, festivitatea desfăşurându-se conform regulamentului internaţional , într-o mare solemnitate.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.