Reluarea zborurilor Wizz Air din Tirgu Mureș discutată de către Consiliul Județean Mureș și reprezentanții companiei aeriene

Unul dintre obiectivele principale ale Consiliului Județean Mureș în anul 2017 este redeschiderea Aeroportului International Transilvania din Tîrgu Mureș. În acest sens, Consiliul Județean depune eforturi continue pentru ca Aeroportul să devină din nou operațional. Principala sarcină este reconstrucția pistei și în această direcție s-au realizat deja primii pași. De asemenea Consiliul Județean Mureș a pornit discuții cu companii aeriene pentru ca acestea să opereze zboruri spre și dinspre Târgu Mureș după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În cursul săptămânii trecute, Consiliul Județean Mureș a discutat cu reprezentanții Wizz Air, companie aerienă cu care avem un parteneriat de mai mult de 10 ani și cu care am dori să continuăm buna cooperare până în prezent. În cadrul întâlnirii președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc, a informat în detaliu reprezentantul Wizz Air despre situația economică și juridică actuală a Aeroportului Transilvania și a prezentat planul de renovare a pistei. În cadrul reuniunii, reprezentantul Wizz Air ne-a informat despre planurile companiei aeriene și a asigurat Consiliul Județean că, în cazul în care reconstruirea pistei va fi finalizată până la sfârșitul anului, Wizz Air reia zborurile de la Tîrgu-Mureș.

„Consiliul Județean Mureș păstrează o legătură continuă cu reprezentanții companiei aeriene și suntem încrezători că vom deschide Aeroportul înainte de sfârșitul anului și că vom primi din nou cursele Wizz Air la Tîrgu Mureș” – a declarat după întâlnire președintele Consiliului Județean, domnul Peter Ferenc.

Lucrările de reabilitare a pistei de la Aeroportul Internațional Transilvania costă 77 de milioane de lei pe baza calculelor preliminare. Conform master planului de transport în vigoare județul Mureș nu are dreptul de a atrage fonduri UE pentru dezvoltarea aeroportului numai după anul 2021, astfel Consiliul Județean Mureș va realiza investiția din resurse proprii, prin contractarea unui împrumut.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

 1. Redeschiderea aeroportului este o gluma buna spusa de catre Peter la dezinformarile facute de blandul Ben.Pardon Peti Andras.!iNu are cum sa se redeschida aeroportul in 2017 cand el nici nu a fost inchis!Daca cumva prin minune se vor realiza lucrarile misterioase de reparative la pista nimeni nu poate garanta ca aeroportul va mai primi vre-o data autorizatia de functionare.Asa ca intalniri cu prietenii de la Wizzair se pot face intr-o veselie fara nici un rezultat.

 2. Este o rusine ,atit pentru oras cit si pentru judet.
  Sa nu fii instare sa intretii o pista, si sa iti gonesti atit prestatorii ,clientii straini si din tara cit si oamenni de afaceri care sau folosit sistematic de aceste curse inadmisibil.
  Ma intreb nu este chiar posibil sa se repare sau construiaca ceva in tara asta fara fonduri Europene?
  O declaratie care spune ca la sfirsitul anului se va redeschide e ceva incredibil . Se va deschide probabil in noiembrie si se va reinchide in decembrie din cauza ghetii si a frigului.
  Nici macar nu sa incercat din partea Primariei sa se ajute cu wizz air in sensul ca pasagerii care ajung la sibiu sau cluj sint nevoiti sa se descurce singuri.
  Ati auzit ceva de shuttlebus care face asemenea servicii?
  Inainte de deschideti poate va Trimiteti Managerii la niste cursuri.
  Inca o data o rusine mai mare ca voi nu are nici orasul si nici Judetul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.