Respect eroilor mureşeni

Joi, 12 octombrie a.c., reprezentanții Jandarmeriei Mobile Mureș au avut privilegiul de a cunoaște o pagină de istorie vie, relatată de domnul Petrea T. Vasile, veteran de război.

Activitatea se înscrie în cadrul proiectului “ RESPECT EROILOR MUREȘENI”, care are drept scop vizitarea la domiciliu a veteranilor de război, la aniversarea zilei de naștere. Astfel, doi ofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș și un reprezentant al Garnizoanei Târgu-Mureș s-au deplasat în localitatea Sâmpetru de Câmpie, pentru a-l întâlni pe cel care a fost decorat cu medaliile Crucea Comemorativă și Eliberarea de sub jugul fascist, soldat Petrea T. Vasile. Acesta, militar fiind, a participat la cel de-al doilea război mondial, la transmisiuni, în cadrul Batalionului 8, Divizia a II-a, Vânători de munte, Aiud, județul Alba. Drept urmare a faptelor de arme, “Tetea Vasile” a rămas o emblemă a onoarei pentru comuna Sâmpetru de Câmpie.

Ajuns la onorabila vârstă de 94 de ani, domnul Petrea ne-a primit cu bucurie și emoție. Cu mult respect și deosebită considerație, acestuia i-au fost înmânate diplome din partea celor două unități militare, precum și un cadou simbolic. Înconjurat de familie, amintirile de pe front au început să curgă, fiind depănate cu o precizie de ceasornicar, de cel care timp de mai bine de 2 ani a slujit, sub arme, neamul românesc. Memorabil pentru noi a rămas și momentul de după terminarea războiului, domnul Petrea povestindu-ne că drumul de întoarcere acasă de pe frontul din fosta Cehoslovacie și până acasă, l-a parcurs pe jos, cam 80 de km pe zi și asta pentru că mijloacele de transport erau destinate repatrierii răniților, bolnavilor sau materialelor militare.

La ceas aniversar, cu respect și considerație, conducerea și colectivul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, adresează domnului Petrea T. Vasile, cele mai sincere urări de bine, sănătate și cât mai multe bucurii alături de cei dragi. La mulți ani!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.