Rețea de evazioniști destructurată la Tîrgu-Mureș

bani leiPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 20 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare. La data de 31 martie a.c., poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Mureş, Suceava, Cluj-Napoca şi Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Târgu Mureş şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea a avut loc în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Sălaj. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2012, membrii grupării organizate, prin intermediul a trei societăţi comerciale din judeţul Mureş, controlate de mai mulţi cetăţeni sirieni, ar fi aprovizionat mai multe firme cu marfă achiziţionată din spaţiul intracomunitar, prin interpunerea altor societăţi comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Aceste societăţi ar fi înregistrat achiziţiile din spaţiul intracomunitar şi ar fi emis facturi către firmele deţinute de cetăţenii sirieni, documente care erau înregistrate în evidenţa contabilă a beneficiarilor reali.

Ulterior, societăţile interpuse nu ar fi plătit T.V.A. – ul aferent vânzărilor fictive către societăţile deţinute de cetăţenii sirieni, ajungând să acumuleze datorii semnificative către bugetul de stat, motiv pentru care au fost aduse în stare de insolvenţă de către administratorii de fapt. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1,6 milioane de lei, reprezentând T.V.A. de plată. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au fost conduse şi audiate 15 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către S.R.I.. La acţiunea au participat şi jandarmi.

Sursa: Poliția Română

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.