Rezerve de vaccin antitetanic pe terminate la spital

spitalul judeteanRezervele de vaccin antitetanic (VTA) ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş sunt pe sfârşite şi nicio firmă contactată nu a răspuns pozitiv solicitării unităţii spitaliceşti, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al SCJ, dr. Mariana Negoiţă.

‘La Spitalul Judeţean Mureş mai avem în stoc sau cel puţin aveam în urmă cu o zi 20 de fiole de vaccin antitetanic. Am demarat o serie de acţiuni la mai mulţi furnizori, din păcate nu am găsit nicio firmă care să ne furnizeze fiolele de vaccin antitetanic. Noi am trimis hârtie către Unifarm, care este reprezentantul statului şi care trebuie să rezolve situaţia, am luat legătura cu firmele private – distribuitori de medicamente, depozite de medicamente – din păcate nu am găsit pe nicăieri. Noi am achiziţionat anul trecut în jur de 850 de fiole de vaccin antitetanic şi din dozele cumpărate anul trecut ne-au mai rămas cele 20 de fiole’, a spus Negoiţă.

Purtătorul de cuvânt al SCJ Mureş a precizat că nu s-a primit încă nicio reclamaţie de la secţiile spitalului şi că rezolvarea situaţiei nu mai aparţine unităţii sanitare.

‘Din păcate problema nu o putem rezolva noi. Aşteptăm ca şi firmele distribuitoare de medicamente să îşi facă datoria, să aducă cât spitalele să poată achiziţiona acest vaccin. Institutul Cantacuzino nu mai face acest vaccin de ceva vreme, anul trecut noi am achiziţionat prin Unifarm, în 2011 am achiziţionat de la Cantacuzino. Anul acesta am trimis tot aşa o adresă către Unifarm, dar încă nu am primit un răspuns’, a mai spus Mariana Negoiţă.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a precizat că aici există suficiente doze de vaccin antitetanic pentru circa trei-patru luni.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.