Ridicol

catalin heghesTot mai des am sentimentul că ne-am pierdut simțul ridicolului. Noi, publicul, dar și ei, politicienii.

La Tîrgu-Mureș, de exemplu, se poate inaugura o jumătate de stradă reabilitată (!), cu declarații la fața locului, învălmășeală de reporteri de televiziune de față etc. Repet, pentru reparația unei jumătăți dintr-o stradă.

Primesc regulat pe mail mesaje de felicitare (deocamdată de la doi politicieni) cu ocazia unor onomastici sau sărbători religioase de altă natură. Nu știu exact cum de s-au gândit cei doi că musai trebuie să fim toți ortodocși și toți să ne bucurăm automat la aceleași sărbători. Iar dacă nu s-au gândit la asta, atunci oare de ce livrează cu de-a sila unui județ multiconfesional și multietnic tradiția unei singure etnii?

S-a terminat și vara în care o parte din tîrgumureșeni mai mult n-au avut apă caldă decât au avut. Acum, află de la municipalitate că sunt șanse mari să nu aibă nici căldură la iarnă. Ceea ce pică de minune, mai ales că știrea vine exact de la cei care au falimentat Energomurul și explicau acum câțiva ani avantajele rămânerii în sistem. Avantaje care într-adevăr existau.

Dacă ne uităm puțin „mai sus”, avem un președinte legitim constituțional, dar renegat un procent îngrijorător din populație. Pentru el nu e nici o problemă – hăhăiala continuă.

Mai avem un lider de partid care ține pe zi ce trece să devină un bufon din ce în ce mai mare, după ce scaunul de președinte interimar i-a întins entuziasmul la maxim. Mai mult, la fel ca și președintele în exercițiu, care amenința mai acum câțiva ani cu demisia la celebrele cinci minute după prima suspendare, și onoratul fostul președinte interimar ne-a fluturat retragerea din politică în cazul în care demersul de suspendare eșuează; lucru care nu s-a întâmplat, iar cu această ocazie ambii actori politici ne-au dovedit că greutatea propriilor cuvinte este egală cu zero.

În fruntea Guvernului avem un plagiator dovedit cu acte în regulă. Un copy & paste de toată frumusețea, descoperit de jurnaliști străini, care în orice țară civilizată duce la demisia din funcția publică a incriminatului. La noi nu, el rămâne neclintit la conducerea țării, deși ridicolul e cât casa.

Ridicol? Hilar? Sau oare devine o nouă regulă a normalității?

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.