Roadele Taberei Naţionale de Pictură

vasile-muresan-portretÎn jur de 100 de tablouri au fost expuse, vineri, în cadrul unei expoziţii vernisate la Casa de Oaspeţi a Primăriei, din Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” din Tîrgu Mureş.
Lucrările, majoritatea în ulei, realizate în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Taberei Naţionale de Pictură de la Târgu Mureş, pe parcursul a nouă zile, au fost pictate de douăzeci de artişti din toată ţara.

Tabăra Naţională de Pictură organizată de Primăria Municipiului Târgu Mureş în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş, coordonat de pictorul Vasile Mureşan, nu a avut o tematică anume. „Tabăra a fost fără o tematică anume, ca artistul să fie liber să creeze. Şi s-au creat lucrări frumoase. Vedem flori, vedem biserica catolică din Târgu Mureş, natură, mici interpretări, până la nonfigurativ. A fost frumos, oamenii s-au simţit bine. Eu zic că e mare lucru să se ocupe cineva acum de cultură şi de artă”, a declarat Vasile Mureşan.
La Tabăra Naţională de Pictură de la Târgu Mureş au fost prezenţi 10 artişti din ţară – Silviu Babii, Florin Grosu, Liviu Şoptelea, din Botoşani, Olimpia Sipeanu, din Sibiu, Voichiţa Cecălăcean, din Cluj-Napoca, Marta Deleanu, din Turda, Lidia Cosma şi Corneliu Sofileti, din Baia Mare, Tilinger István şi Cristian Moldovan, din Satu Mare – şi încă 10 pictori din judeţul Mureş – Vasile Mureşan, Fábián Margit, Balázs Klára, Valer Zsuzsa, Floarea Vultur, Gál Rozália, Kulcsár Maria, Kulcsár Erzsébet, Nicolae Florea şi Mihai Chiriac. (EM)

 

Sursa AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.