România la un pas de Mondialele de futsal

Selecţionata de futsal a României a învins Ucraina cu 4-1 în manşa retur a barajului de calificare la Campionatul Mondial de futsal din Thailanda. Din păcate, jucătorii conduşi de Sito Rivera au ratat prezenţa la turneul final, din cauza înfrângerii cu 0-4 din partida tur, de la Tîrgu-Mureş.

Partida, disputată în Sala Sporturilor Lokomotiv, din Harkov a fost de un real dramatism. Echipa României a jucat excelent, fiind la un pas de o mare supriză. Prima repriză s-a jucat pe contre, cu ocazii la ambele porţi, dar cu un plus pentru echipa României. Singurul loc al reprizei este reuşit de Mimi Stoica, în minutul 19.

La doar 25 de secunde de la reluare, acelaşi Mimi Stoica dublează avantajul echipei noastre. Gazdele revin în joc şi reduc din handicap în minutul 22. La acest scor, calificarea urma să se joace în timpul regulamentar de joc, prelungirile fiind excluse.

În minutul 25, Ignat înscrie golul de 3-1, fiind urmat de Mimi Stoica, în minutul 28. Ucraina – România 1-4, cu 12 minute înainte de final, spre stupefacţia publicului prezent la meci. România mai avea nevoie de un singur gol pentru a remonta deficitul din tur şi pentru a ajunge în premieră la Mondiale.

Din păcate, cu toate eforturile echipei noastre, acesta avea să fie rezultatul final. România a evoluat timp de 2 minute în inferioritate numerică, după ce Ignat primeşte al doilea cartonaş galben, în minutul 37.

Cu scorul general de 5-4, Ucraina se califică la Mondiale, iar noi rămânem cu amărăciunea ratării la mustaţă a prezenţei la turneul final. Felicitări componenţilor echipei naţionale pentru evoluţia din partida retur a barajului.

România a început partida în formula: Iancu – R. Radu, Dobre, Şotârcă, Şafar. Au mai jucat: Gherman, Mimi Stoica, Ignat, Răducu, Dobre, Şotârcă.

Sursa: CITY’US TÎRGU-MURES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.