„Romii pot deveni lideri”

romi tiganiAsociaţia Siloe a lansat miercuri la Târgu Mureş proiectul ‘Romii pot deveni lideri’, prin care tinerii romi din zece comunităţi din judeţul Mureş vor fi învăţaţi să coordoneze o acţiune de voluntariat pentru comunitatea lor.

Proiectul se derulează în perioada septembrie 2012 – aprilie 2013 în localităţile Corunca, Glodeni, Ernei, Sângeorgiu de Mureş, Mădăraş, Icland, Voievodeni, Livezeni, Gorneşti şi în cartierul Valea Rece din Târgu Mureş.

‘Vom organiza cursuri de instruire pentru 10-12 tineri romi din fiecare comunitate. Scopul proiectului este să dezvoltăm şi să încurajăm ca tinerii să devină lideri în comunitatea lor. Vor participa la un curs de formare de lideri iar în timpul practicii vor organiza o acţiune de voluntariat, deci să facă ceva pentru comunitatea lor’, a afirmat Samaj Imola Noemi, coordonatoarea proiectului, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, acţiunea pe care o vor iniţia tinerii romi va fi prezentată apoi de aceştia într-o viitoare conferinţă de presă care va fi un nou test pentru ei, şi anume testarea abilităţilor de comunicare.

Proiectul Asociaţiei Siloe are o valoare de aproape 5.000 de euro şi este finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului ‘Tineret în acţiune’, iar la finalul implementării acestuia va fi editat un manual de leadership pentru romi.

Acest proiect vine în continuarea unui alt proiect derulat în comunităţile de romi ‘RomaFest’ prin care tinerii au învăţat dansuri tradiţionale.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.