Rosenfeld și Bölöni au făcut impresie

495Echipa naţională U16 a României de baschet juniori s-a clasat pe locul 10 la Campionatul European Divizia B, care s-a desfăşurat la Sarajevo. Formaţia condusă de pe bancă de către mureşeanul George Trif, şi având aportul a doi tigri în devenire, Bölöni Tamás și Engi-Rosenfeld Dávid, a reuşit o linie de 5 victorii şi 3 înfrângeri în cele opt partide disputate. Cea mai dureroasă înfrângere a fost chiar la debutul în CE, împotriva Angliei, un meci pe care elevii lui Trif l-au controlat aproape 90%, cedând doar pe final. Acea înfrângerea avea să coste naţionala de o clasare între primele 8 echipe ale turneului.

Rezultatele din primul tur

România – Anglia 76-85, România – Elveţia 88-58,   România – Irlanda 67-53,   România – Slovenia 57-83. Pentru locurile 9-16 au urmat două partide câştigate într-o grupă  de trei: România – Estonia 71-65  şi România – Portugalia 65-48. În semifinalele pentru locurile 9-12:   România – Olanda 58-47, iar pentru locurile 9-10:  România – Israel 70-87.
Pe această temă, săptămâna trecută, s-a desfășurat o conferință de presă la care au participat, pe lângă antrenor şi cei doi sportivi mureşeni, care ne-au reprezentat în Bosnia: Bölöni Tamás și Engi-Rosenfeld Dávid, dar şi jucătorul Adrian Oprea, cel care în urmă cu trei săptămâni a făcut parte din naţionala de U18, clasată pe locul 16, la CE, Divizia B din Macedonia. „Am întâlnit echipe puternice, unele cu tradiţie, altele cu bani mulţi investit în juniori. Nu mă mulţumeşte locul zece ocupat la final, sunt convins că am fi putut urca şi mai sus, dar sunt mulţumit de bilanţul pozitiv al echipei, 5-3, care dă speranţă pentru viitor”, a declarat George Trif.
Despre cei doi mureşeni, Bölöni respectiv Engi-Rosenfeld, antrenorul principal al lotului de U16 a afirmat faptul că „amândoi au jucat foarte bine… sunt foarte mândru de ei”. De asemenea, Engi-Rosenfeld Dávid a declarat: „Am jucat meciuri foarte bune, sunt mulţumit de rezultat, dar la debutul la CE, în meciul cu Anglia trebuia să câştigăm, acolo am pierdut calificarea între primele 8 echipe”.
Bölöni Tamás: „A fost o experienţă extraordinară având în vedere că până acum n-am jucat la Campionatul European, am jucat bine şi individual şi ca echipă. Normal că ne-a influenţat într-o oarece măsură problemele din jurul lotului, dar cred că antrenorul a luat decizia corectă. El ştie cel mai bine cine merită să fie în lot şi cine nu. Cred că a format o echipă bună”.

Despre jocul din Macedonia

Adrian Oprea (U18): „A fost un turneu foarte greu, cu adversari foarte puternici. Am avut mai mult noroc la debut, decât cei de la U16, noi am câştigat la un punct contra Slovaciei, dar am terminat turneul pe locul 16, poate şi din cauza lipsei de experienţă. Nu a fost atât de uşor, cum am fi crezut”.
La final, George Trif a mai dorit să adauge faptul că „aceşti sportivi sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv Szász Adalbert din Tîrgu-Mureş, ceea ce este extraordinar pentru liceu. Totodată trebuie să le mulţumesc mureşenilor – inclusiv preşedintelui BC Mureş, d-l Cornel Lungu – pentru susţinerea pe care am primit-o de la ei în timpul problemelor survenite la lot („cazul” Ghiţă-Urmanczy) precum şi susţinerea primită şi pe parcursul Campionatului European”.
Cristina VANCEA

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.