Rotary pentru grădiniţa UNESCO

Clubul Rotary îşi face simţită prezenţa și la Reghin. Înfiinţat recent, clubul are ca membri doar persoane recunoscute pentru integritatea lor morală şi profesională, dar şi pentru posibilităţile financiare. O primă acţiune mediatizată a acestora s-a desfășurat săptămâna trecută. Cei care au beneficiat de ea sunt copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicel”. Instituţia a primit mobilier din Germania, orașul Regen (oraș înfrățit cu Reghinul): 46 de scaune, patru mese şi câteva dulăpioare de cea mai bună calitate au sosit cu un transport special.

Directoarea grădiniţei, doamna Sorina Sav s-a declarat încântată de donaţie spunând că instituţia pe care o conduce este vizitată periodic de oaspeţi din ţară cu care există parteneriate educaţionale devenite deja tradiţionale, mobilierul va aduce un plus de imagine. Căminul ,,Voinicel” este recunoscut în ţară pentru diversele activităţi pe care le organizează , concursuri naţionale şi simpozioane, grădiniţa fiind afiliată UNESCO de câţiva ani.

Scopuri nobile

Cel care a însoţit transportul, fostul coordonator al Secţiei Sere şi zone verzi din cadrul Primăriei, Peter Schuller, primul membru Rotary din Reghin care își dezvăluie identitatea, a declarat presei că acesta este doar începutul: ,,Dacă fiecare dintre noi face o investiţie mică în copii, vom avea rezultate mari peste ani”.

Clubul Rotary a luat fiinţă recent la Reghin cu scopul de a sprijini material şi moral acţiuni umanitare. Organizaţia are relaţii strânse cu instituţii şi organizaţii din alte ţări şi are drept scop declarat mobilizarea întregii societăţi spre acţiuni umanitare. Este cunoscut faptul că Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii din întreaga lume care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, care încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate şi ajută la menţinerea păcii, precum şi la stabilirea de relaţii de bună înţelegere între popoare. În cluburile lor, membrii Rotary, uniţi prin idealul lor de a se face utili, îşi asumă responsabilitatea de a servi interesul general, de a promova buna înţelegere la nivel local, naţional şi internaţional. Primul club Rotary din lume a fost înființat în anul 1905, în Chicago – Ilinois.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.