Runcan nu mai poate fi administrator la Aeroport

Actualul director al aeroportului Ștefan Petru Runcan a picat testul de limba engleză pentru ocuparea funcției de administrator executiv, președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș. Rezultatele au fost publicate de către Consiliul Județean (CJ) pe site-ul propriu, CJ fiind instituția în subordinea căruia se află aeroportul. Ștefan Petru Runcan a obținut un punctaj de 75,00 de puncte, pe baza căruia a fost declarat respins. La evaluare au mai luat parte consilierul județean PDL  Mihail Poruțiu și consilierul local Peti Andras, ambii fiind admiși la această probă preliminară, primul cu un punctaj de 97,16 puncte, iar al doilea cu 81,50 puncte. Membrii comisiei de evaluare au fost Daniela Dima (preșdinte), Bartha Iosif și Elena Popa.

Ștefan Petru Runcan nu a putut fi contactat pentru o declarație în acest sens. Procedura de concurs afișată pe site-ul Aeroportului Transilvania Tîrgu-Mureș impune trei condiții specifice candidaților pentru funcția de administrator executiv. Acestea sunt:

  • Studii superioare economice, juridice sau tehnice;
  • Experienta de cel putin 5 ani in domeniul de activitate al Regiei Autonome „Aeroportul Transilvania” si/sau in activitatea de administrare de societati comerciale ori regii autonome;
  • Cunostinte de limba engleza, nivel „avansat” (se vor verifica prin test prealabil si eliminatoriu).

Verificarea cunoștințelor la limba engleză este doar prima din cele trei etape de concurs pentru ocuparea acestui post, însă este și eliminatorie. Pentru cei rămași în concurs, urmează etapa de evaluare a abilităților manageriale și cea de evaluare a cunoștințelor teoretice din– bibliografia recomandată.

C.H.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.