S-a dat start proiectului „Zero toleranță față de violența în familie!”

Fomco Group în parteneriat cu Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii și Ambulanța Samaritanus a anunțat demararea proiectului „Zero toleranță față de violența în familie!”, începând cu 29 mai 2017. Demersul are trei componente:  Derularea unei campanii de conștientizare a efectelor violenței în familie, Dotarea Centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenței în familie şi  Colectarea de bunuri utile adăpostului, donate de angajații Fomco Group.

Proiectul vine în contextul în care la Tîrgu-Mureș au avut loc mai multe cazuri grave de violență soldate cu decesul victimelor. Fomco Group devine prima companie care declară zero toleranță în abordarea violenței în familie prin marcarea site-urilor Grupului Fomco cu o fundă albă și mesajul „Zero toleranță față de violența în familie”.

Valoarea totală a investiției este de 12.000 de lei, în care nu sunt incluse donațiile de bunuri. Din aceste sume, Fomco Group și-a asumat să cofinanțeze 50%.

“Beneficiarii direcți ai proiectului sunt victime sau potențiale victime ale violenței în familie, care accesează și cele care vor accesa pe viitor serviciile adăpostului  IEESR destinat lor Principalele victime sunt femeile, copiii și persoanele vârstnice care au fost înregistrate în primele şase luni ale anului trecut, acesta însemnând  aproximativ 8.500 de cazuri la nivel național”, anunţă Cătălin Hegheş, coordonator de proiect.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.