S-a semnat protocolul de înființare a USD Mureș

USDPreşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat joi, după semnarea protocolului de constituire a Uniunii Social Democrate (USD) la nivelul judeţului Mureş, că Partidul Social Democrat nu a trădat niciodată într-o coaliţie la nivel naţional, comparativ cu Partidul Naţional Liberal (PNL), pe care l-a acuzat de ‘dezertare’. ‘ În ultimele zile, s-au petrecut o serie de schimbări politice majore la nivel naţional, la care noi trebuie să ne adaptăm, în funcţie de situaţia pe care o avem în judeţ (…) Nu am mare experienţă în politică, dar nu ştiu să se dea garanţii în acest domeniu. Sunt unii care au fost constanţi, pot să spun că PSD-ul nu a trădat niciodată într-o coaliţie la nivel naţional, faţă de PNL, care, pe vremea ţărăniştilor, a trădat, cu PD-ul a trădat, iar de data aceasta a dezertat’, a declarat Gliga.

Potrivit acestuia, USD Mureş îi revine o sarcină deosebit de grea la alegerile europarlamentare, aceea de a scoate un scor mare la nivel de judeţ. ‘Dacă la nivel de USD noi le propuneam să scoatem cel bun scor dintre partidele româneşti, de data aceasta, prin colaborare cu UNPR şi PC, avem sarcina de a scoate un scor şi mai bun, ţinând cont şi de structura etnică a judeţului’, a arătat liderul PSD Mureş.

Preşedintele PC Mureş, Marian Cornaciu, a arătat la rândul său că, din câte ştie, alianţa partidelor din USD nu se va desface înainte de anul 2016. ‘La nivel central, noi nu putem garanta pentru ce gândesc liderii noştri. Dar din câte ştiu, din programul celor trei formaţiuni, nu este iminentă o desfacere înainte de alegerile din 2016 (…) Noi am mai fost în această formaţiune, mai nou vine UNPR lângă noi, am mai fost şi în alţi ani şi am colaborat cum trebuie, în USL am colaborat fără nici problemă, nucleul USL se regăseşte în cadrul USD. Am muncit în perioada campaniei să fie aleşi în diverse locuri prietenii de la PNL şi sperăm ca totul să se materializeze într-un vor favorabil dat Guvernului săptămâna viitoare. Noi o să intrăm în campanie cât mai repede, dacă nu suntem deja’, a arătat Marian Cornaciu.

Liderul UNPR Mureş, Claudiu Puiac, a arătat, în acelaşi cadru, că este momentul ca USD să se transforme din structură electorală, în structură politică, pentru asigurarea stabilităţii politice. ‘A sosit momentul să nu ne mai gândim cine, de ce şi pentru ce a rupt USL-ul. Este momentul ca această structură electorală să se transforme într-o structură politică, care să asigure stabilitate ţării atât la nivel central, cât şi la nivel local. Am dorinţa şi crezul că, împreună cu PC şi PSD, vom lucra în interesul cetăţenilor mureşeni şi vom asigura stabilitatea administraţiei locale în aceste condiţii de instabilitate oferite de colegii noştri de la PNL’, a subliniat Claudiu Puiac.

Protocolul de înfiinţare a USD Mureş a fost semnat joi de Vasile Gliga, liderul PSD Mureş, de Marian Cornaciu, preşedintele PC Mureş, şi de Claudiu Puiac, preşedintele UNPR Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.