S-au alocat bani de la bugetul central pentru modernizarea aeroportului din Târgu Mureş

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din Ministerul Finanţelor a aprobat contractarea de finanţări rambursabile în valoare de 176,6 milioane lei pentru realizarea de investiţii publice de interes local, însă sumele pot fi trase abia în 2018, după ce finanţările de la bugetul central pentru investiţii au fost blocate anul acesta din lipsă de fonduri.

„Astfel, vor fi finanţate investiţii precum: reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 6 al Municipiului Bucureşti; lucrările de reparaţii capitale la Aeroportul Transilvania Târgu Mureş; reabilitarea sistemului de iluminat public în comuna Macea, judeţul Arad”, a precizat Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

De asemenea, ministerul a autorizat credite de 57,4 milioane lei pentru refinanţarea datoriei publice locale.

Pentru acest an, Guvernul nu a alocat bani pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de administraţiile locale, în condiţiile în care plafonul precedent, de 1,2 miliarde lei, a fost epuizat.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Salvati Aeroportul Transilvania

    E vorba de finantare rambursabila, adica imprumut. POATE dupa 2018. Oricum, suma s-a alocat deja din banii muresenilor. Deci e vorba de praf in ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.