S-au terminat banii pentru medicamentele diabeticilor

S-au epuizat fondurile Casei de Asigurări de Sănătate Mureș destinate eliberării medicamentelor necesare bolnavilor de diabet. CAS Mureș a emis ieri un comunicat în care explică sec, următoarele:

CAS Mureş vă aduce la cunoştinţă epuizarea creditelor de angajament destinate eliberarii medicamentelor si materialelor sanitare pentru PNS 5 Programul national de diabet. În acest sens, vă informăm că CAS Mureş face toate demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor alocate cu această destinaţie pentru anul 2012.

Președinta Colegiului Farmaciștilor Mureș spune însă că vestea n-a surprins-o întrucât banii s-au terminat în urmă cu o săptămână și la un al program național. Totuși, mai spune Iustina Vas (foto), încă există farmacii care eliberează medicamente pe aceste programe:

La fel s-a întâmplat și cu Programul național post-transplant, încă din 13 februarie. Noi am eliberat în luna decembrie prin Programul național de oncologie medicamente în valoare de peste 540.000 lei și n-au fost preluate. Acestea rămân practic pe pierderea farmaciilor. Farmaciile nu sunt obligate să transmită Colegiului Farmaciștilor care sunt cele care eliberează medicamente pe un anumit program, dar din vizualizarea programului Smartfarm, care e un program de transmitere a consumului de medicamente în fiecare zi, rezultă că există farmacii care încă eliberează, chiar dacă au fost înștiințate că nu există bani. O fac pe răspunderea lor.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.