S.C. Salubriserv S.A. și-a făcut o obișnuință în a nu-și plăti datoriile

Conform unui comunicat transmis de către Consiliul Județean Mureș (beneficiarul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Mureș -SMIDS), se primesc periodic notificări de la operatorul Depozitului, Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti, cu privire la faptul că S.C. Salubriserv S.A. nu achită la termen sumele datorate pentru depozitarea deșeurilor din municipiului Tîrgu-Mureș.

 

Măsuri

 

Una dintre măsurile luate a fost stoparea primiri la depozitare a deșeurilor colectate de S.C. Salubriserv SA, în data de 1 august. Ne întrebăm astfel, unde a depozitat S.C. Salubriserv S.A. gunoiul în perioada în care depozitul de la Sânpaul era „închis”.

„Consiliul Județean Mureș nu are competența de a interveni într-un contract comercial în care nu este parte, dar nerespectarea angajamentelor asumate de SC Salubriserv SA din contractul încheiat cu Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti, împiedică autoritatea publică în asigurarea derulării în condiții normale a managementului deșeurilor din județul Mureș…

De asemenea, astfel de sincope în activitatea de depozitare în condițiile legii a deșeurilor din Municipiului Tîrgu-Mureș reprezintă premisele pentru apariția unor zone ilegale de depozitare a acestora”.

 

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.