Să-i ajutăm pe copii!

centrul de zi copiiLa Sângeru de Pădure, părintele Mihai Dumitrescu are în administrare un centru de zi pentru copii proveniți din familii cu probleme. Copiii vin în acest centru la sfârșitul programului școlar, primesc două mese, apoi desfășoară activități educaționale și recreative cu personalul centrului. În prezent, centrul se află într-o situație delicată, nemaiavând resurse pentru a continua programul.

Povestea

Cum a început totul și care este atmosfera în cadrul Centrul Educaţional „Sfântul Dumitru” din Sângeru de Pădure, am aflat de la preotul Mihai Dumitrescu. Astfel, dânsul este inițiatorul acestui Centru Educațional. Ideea i-a venit după ce a văzut foarte mulți copii necăjiți în parohia sa și s-a gândit să facă ceva pentru ei. Centrul a fost inițiat cu ajutorul Agenției de Dezvoltare Comunitară „Împreună” din București care a venit cu o mare parte din fonduri. Astăzi centrul întreține aproximativ 25 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani și este funcțional datorită unui coordonator, a unui profesor, a doi animatori socio-educativi și a unui bucătar.

„Programul este de 5-6 ore pe zi constând din masă – trei feluri de mâncare, efectuarea temelor, activități educative, jocuri de relaxare, de cunoaștere, dezvoltarea abilităților de relaționare etc.”, ne-a informat părintele Dumitrescu. Scopul pentru care a fost înființat Centrul Educațional este „dorința de a preveni abandonul școlar și de a crește performanțele școlare ale copiilor”, a completat părintele. Iar obiectivul acesta este atins, mai ales că pentru copii Centrul e ca o familie.

Deși la început Centrul a funcționat pe baza unui proiect european, acest proiect s-a blocat, iar activitățile au fost oprite o vreme. Apoi, din bunăvoința mai multor persoane centrul a fost redeschis, dar pentru a funcționa este nevoie de sprijinul cât mai multor oameni inimoși. În acest sens, părintele Dumitrescu a transmis un apel de suflet către toți cei care au posibilitatea de a contribui pentru binele copiilor din Centrul de zi.

Apelul

Publicăm în continuare apelul de suflet, așa cum ne-a fost transmis de către părintele Mihai Dumitrescu: „5 mai 2011, probabil pentru mulţi dintre voi nu spune nimic, pentru noi, cei 25 de copii din Centrul Educaţional „Sfântul Dumitru” din Sângeru de Pădure, reprezintă poate una dintre cele mai frumoase zile din viaţa noastră de copii; e ziua în care am fost primiţi în acest centru.

Acest centru oferă sprijin în efectuarea temelor, diverse activităţi de socializare şi recreere pentru 25 de copii proveniţi din familii monoparentale, cu probleme de violenţă domestică şi / sau venituri sub pragul minim de existenţă. Toate aceste activităţi sunt precedate şi terminate cu servirea mesei, copiii având asigurate prânzul şi cina. Centrul a fost susţinut de oameni cu inimă bună, care au donat și au sprijinit din puţinul lor, unora mai săraci decât ei. În prezent resursele noastre de mâncare şi rechizitele şcolare sunt pe sfârşite, de aceea facem un apel de suflet către dumneavoastră, toţi cei ce citiţi aceste rânduri, rugându-vă să ne ajutaţi cu ceea ce vă lasă inima: alimente, rechizite, haine, bani… Toate sunt bine primite pentru copilaşii din acest centru. Vă aşteptăm la noi pentru a vedea unde se duce darul dumneavoastră. Maria, Roxana, Cristi, Alexandru, Simona, Simina, Alexandra, Ioana, Tincuţa, Ianos, Soledad, Alina, Alin, Emanuel, Parda, Mihai, Larisa, Stefan, Olga, Rita, Reni, Melinda, Kinga, Noemi, Anet”.

Alimentele pot fi aduse la Centru Educaţional Sângeru de Pădure, str. Principală, nr. 125.

Banii pot fi depuşi în cont nr.RO62BTRLRONCRT00M4495301.
Pentru detalii puteți apela la numărul de telefon: 0747962507.
Vă mulţumim şi vă aşteptăm la noi!

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.