Sabău – scuze lui Ilyes pentru cum a fost tratat

Antrenorul echipei FCM Târgu Mureş, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat joi, la finalul partidei cu Ceahlăul Piatra Neamţ, încheiată cu scorul de 4-3, că îi cere scuze lui Robert Ilyeş pentru modul în care a fost tratat de conducerea clubului, care a găsit de cuviinţă să îl pună pe lista fotbaliştilor care vor pleca de la echipă. ”Vreau să felicit anumiţi jucători, pe care i-aţi văzut cum s-au comportat, în principal Ilyeş şi îmi cer scuze dacă alţii n-o fac, pentru că un jucător care a făcut atâtea pentru campionatul nostru şi să renunţi atât de uşor la el şi să îl facem atât de mult să sufere când mai sunt 2-3 jocuri. Îmi cer scuze faţă de felul în care ne-am comportat, mă includ şi eu, pentru că ar fi trebuit să fiu mult mai decis şi să plec, dar am considerat că e greu să îţi dai demisia de două ori şi atunci a trebuit să accept această situaţie. Tot respectul pentru ceea ce a făcut pentru fotbal, puţini sunt cei care merită”, a arătat Sabău.

Despre meciul cu Ceahlăul, Sabău s-a arătat mulţumit de modul în care echipa sa a evoluat în prima repriză, însă s-a arătat contrariat de felul în care jucătorii săi s-au comportat spre finalul partidei. ”Prima repriză bună, controlată în totalitate, 2-0, a doua repriză înscriem, 3-0, după care orice centrare în careu e gol, ceea ce este inadmisibil, ori neputinţă, ori lipsă de concentrare, ori relaxare, nu-mi convin astfel de evoluţii, de la foarte bine la foarte prost. Acest public trebuie respectat mult mai mult, nu prin declaraţii, ci prin ceea ce facem în teren fiecare”, a spus antrenorul.

Acesta s-a declarat dezamăgit de modul în care conducerea FCM a decis să se despartă de cinci jucători şi a subliniat că dacă i se va propune să rămână în continuare o va face, dar va impune o serie de condiţii. ”Acest oraş merită o echipă în Liga I. Dar, dacă rămân, va fi cu totul altceva, va fi cu totul altă abordare, total schimbată … dacă voi rămâne voi pune condiţii, să avem în primul rând numai oameni care în primul rând ştiu ce înseamnă performanţa. (…) Am adus jucători de pe DVD, mi s-au dat DVD-uri să aduc jucători, am spus că nu răspund de ei, dar pe DVD-uri aceştia sunt jucătorii buni. (…) Erau străini care nu s-au acomodat, parte dintre ei n-au mentalitate, n-au jucat un an-doi sau au jucat într-un an 10-15 meciuri. Asta a fost situaţia şi am ajuns unde am ajuns. Nici timp n-a fost, au fost pretenţiile mari din partea conducerii (…). Nu au avut răbdare, pentru că nu se pricep – acesta este cuvântul, nu se pricep -, n-au experienţă în acest domeniu, foarte mulţi sfătuiţi de unul de altul, cum sunt pe la toate echipele, foarte mulţi sfătuitori care-şi dau cu părerea”, a susţinut Ioan Ovidiu Sabău. Sabău a afirmat că mai are încă un joc în acest campionat, că nu ştie dacă se va juca o partidă de baraj sau dacă FCM mai rămâne în Liga I şi că totul depinde de LPF şi de FRF.

Antrenorul echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, Constantin Enache, a declarat la rândul său că echipa sa este probabil la un nivel scăzut de profesionalism, întrucât nu reuşeşte să se capaciteze la meciurile importante. ”Am auzit pe hol aici lume fericită că a văzut un joc frumos, probabil pentru spectatori a fost frumos, pentru mine a fost un joc împărţit în două, un chin gen inchiziţie în prima repriză şi un joc care ne-a dat speranţe în partea a doua, unde am fi putut reveni în joc, am fost aproape de a face acest lucru. Părerea mea personală este că suntem încă la un nivel mai jos de profesionism, pentru că nu reuşim să ne capacităm la nişte meciuri care nu par cu o motivaţie deosebită, deşi o motivaţie ar fi trebuit să fie cel puţin cea profesională, pentru jucătorii mei şi pentru noi, deoarece suntem în aceeaşi barcă. Deci ar fi trebuit să avem o motivaţie profesională, pentru că am venit la fotbal din pasiune, am venit de mici şi cred că spiritul ăsta nu trebuie să piară. Avem poate o scuză, deşi nu ştiu cât de solidă este – faptul că matematic eram salvaţi de la retrogradare -, iar această linişte se pare ca fost negativă pentru echipa mea”, a precizat antrenorul Ceahlăului.

FCM Târgu Mureş a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (2-0), echipa Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci din etapa a 33-a a Ligii I.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.