Salvamontiștii harghiteni, misiuni prin toată țara

salvamontSalvamontiştii harghiteni au salvat 11 persoane cu probleme medicale din satele înzăpezite din Buzău, dar au fost nevoiţi să revină în Harghita după ce vehiculul şenilat pe care îl foloseau s-a defectat.

Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, care a condus misiunile de salvare, a declarat, vineri, că echipajul de salvatori montani a plecat duminică, 26 ianuarie, spre judeţul Buzău, cu un vehicul şenilat special şi încă din timpul nopţii au început misiunile de salvare.
Salvamontiştii din Harghita au participat la opt misiuni, reuşind să salveze din satele troienite 11 persoane care aveau nevoie urgentă de îngrijire medicală. Printre ele se numără o femeie gravidă, bolnavi care trebuiau să facă dializă sau persoane cu fracturi sau alte probleme medicale.
Fekete Ors a spus că s-a lucrat în condiţii extreme, pe viscol puternic, dar au trăit sentimentul extraordinar că au reuşit să salveze mai multe vieţi.
,,A fost foarte greu, am lucrat în condiţii extreme şi de trei ori am fost nevoiţi să deszăpezim şenilata. Avem însă un sentiment extraordinar, că am reuşit să îi ajutăm pe acei oameni, la unii poate că le-am salvat viaţa. De fapt, de aceea ne-am ales această meserie”, a declarat Fekete Ors pentru AGERPRES.
El a precizat că salvatorii montani harghiteni au fost nevoiţi să revină în judeţ după ce vehiculul şenilat s-a defectat, din cauza exploatării extreme. ,,Noi, într-un an nu folosim şenilata cât am folosit-o în câteva zile, în Buzău. S-a defectat un rulment de la roata din faţă şi trebuie să aşteptăm să vină piesa din Canada”, a mai spus el.
Salvatorii montani harghiteni mai dispun de alte trei vehicule şenilate, achiziționate printr-un proiect european. Este treia iarnă consecutivă când o echipă a Salvamont Harghita merge în ajutorul persoanelor aflate în situaţii critice din alte judeţe, în anii trecuţi ei efectuând misiuni de salvare în Neamţ, Vrancea sau Vaslui.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.